Vágólapra másolva!
Új edzővel, a csapatépítés jegyében vág neki nőikézilabda-bajnokság 2008-/09-es idényének Fehérép Alcoa együttese.

A székesfehérvári alakulat sajtótájékoztatóján Sótonyi László, a Vura Józsefet váltó vezetőedző hangsúlyozta: bár még élvonalbeli női klubnál nem dolgozott, kedvezőek a tapasztalatai, és az átalakított kerettel képesek lesznek meglepetést okozni.

A egykori válogatott játékos ezt megelőzően a Százhalombatta férfi csapatánál edzősködött.

A Fehéréphez igazolt a szerb beállós Verica Nikolic, valamint két kapus, Petróczi Viktória és Szikora Melinda. Külföldre távozott Tápai Szabina, Fekete Csilla és Balogh Beatrix, míg a honi élvonalban, csak éppen rivális együtteseknél folytatja Szrnka Hortenzia és Mayer Szabina.

Sótonyi László vezetőedző nem bánta meg, hogy a Fehérvárt válaszotta.
Nézze meg videónkat!


"Hétfőn kezdtük meg a közös edzéseket a lányokkal; ezek az első napok a kölcsönös ismerkedés jegyében telnek. Sok információval gazdagodtam, de még nagyon az elején vagyunk a csapatépítési munkáknak. Új csapatot kell építenünk, mivel a fiatalok döntő többsége nem szerepelt húzó emberként az NB1-ben, úgyhogy mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a neheze csak most kezdődik" - nyilatkozta Sótonyi László, a Fehérép Alcoa FKC vezetőedzője

Petróczi Viktória: "Nagyon jó volt már az első edzés is, igaz kimondott kapusedzés akkor még nem volt, inkább csak a labdával ismerkedtünk. Kedden kezdtük meg az érdemi munkát: futunk, kondizunk, a fizikai munkára koncentrálunk. Kicsit idegen volt számomra minden az első napokban, de úgy érzem, kezdem megszokni a csapattársakat és remélem, hamar befogadnak majd ebbe a jó kis közösségbe. Sugár Timinek nagyon jó meglátásai voltak már az első edzések alkalmával is, remélem, minél hamarabb minél jobb kapussá válok a közös munka eredményeként. Szeretném, ha a segítségemmel egy minél sikeresebb évet zárnánk."

Verica Nikolic: "Nagyon örülök, hogy Székesfehérvárra igazoltam. Még a Kikinda együttesében játszottam együtt Vámos Bogival, aki rengeteg jót mesélt a csapatról, a hangulatról, a szurkolókról, az emberekről, egyszóval az egész légkörről. Minden vágyam, hogy a csapat eredményes tagjaként egy sikeres évet zárjunk, s ezzel talán újra meghívást nyerhetnék a szerb nemzeti válogatotthoz is."

Szikora Melinda: "Kiskunhalasról, a nevelőegyesületemből érkeztem Fehérvárra, és nagy megtiszteltetés, hogy ilyen csapatban lehetek, ahol ilyen emberekkel dolgozhatom együtt. Az én célom, hogy minél többet tanuljak, ellessek a többiektől, és ezáltal stabilabb teljesítményt nyújthassak. Ehhez a Fehérépnél minden lehetőség adott, hiszen a szakmai közeg egyértelműen a fejlődésemet szolgálja. Igyekszem mindent megtenni, és élni a lehetőséggel, hogy jobb lehessek."

A teljes keret:
Kapusok: Sladjana Djeric, Petróczi Viktória, Szikora Melinda, Trimmel Brigitta
Szélsők: Fekete Kitti, Kovács Angéla, Lelkes Noémi, Varga Katalin, Vaszari Virág
Átlövők és irányítók: Laima Bernataviciute, Bízik Boglárka, Emberovics Míra, Zoja Gorgyejeva, Kamper Olívia, Kiss Adrienn, Lévai Zsófia, Krisztina Triscsuk
Beállók: Kapási Anna, Verica Nikolic, Sonata Vijunaite
Edzők: Sótonyi László (vezetőedző), Mihály Attila (másod- és ifjúsági edző), Sugár Tímea (kapusedző).