Vágólapra másolva!
Szlovén balszélsőt igazolt az MKB Veszprém KC férfikézilabda-csapata. David Korazija a Gold Klub Kozina színeiben gólkirályi címig jutott az idei pontvadászatban, és Iváncsik Gergő mellé érkezik a magyar bajnokcsapathoz.

"Korazijával olyan szerződést kötöttünk, hogy tulajdonképpen próbajátékra érkezik hozzánk, a szakmai stáb pedig akár három hónap után is dönthet úgy, hogy nem felelt meg az elképzeléseinknek" - mondta Hajnal Csaba ügyvezető a kedden tartott sajtóbeszélgetésen.

A kezilabda.com úgy tudja, a balátlövő Marko Bagaric sorsáról a héten születik döntés, miként Putics Barnáról is - a súlyos válloperáción átesett irányító-átlövő valószínűleg a Dunaferrnél kezdi a 2007/2008-as szezont, kölcsönjátékosként.

Ivan Lapcevic sorsa is nyitott még, a szerb válogatott játékoshoz ragaszkodik Mocsai Lajos vezetőedző, Lapcevic pedig a jövő heti egyetemi vizsgái után dönt további pályafutásának alakulásáról. A hírek szerint elképzelhető az is, hogy abbahagyja az aktív játékot.

Július 18-20-a között tartják a veszprémi Aréna avatóját, július 19-én pedig minitornát szervez az MKB az 1992-es KEK-győztes, a 2002-es BL-döntős, és a 2008-as csapatainak részvételével.

"Terveink szerint 16 órától a program első részében egy magyarországi kosárlabdacsapat lép fel egy 20 perces műsorral, akik egyébként már számtalan helyen megfordultak a világban akrobatikus kosárlabda-trükkjeikkel" - nyilatkozta Hajnal Csaba a klub hivatalos honlapján.

"A délután hátralévő részében azokat a csapatainkat láthatják szurkolóink, akik szerintünk a legtöbbet tették azért, hogy a veszprémi kézilabdacsapat nevét megismerjék Európa-szerte. Itt lesz az 1992-es KEk-győztes gárda, a 2002-es BL-döntős együttes, és a 2008-as alakulat is, Mocsai Lajos mester vezetésével.

Nagyon jó érzés, hogy a szinte mindenki az első szóra azonnal igent mondott a felkérésre, újra itt lesz köztünk Zlatko Saracevic, Zdravko Zovko, Mirza Dzomba, és Bozidar Jovic is. Vannak még kérdőjelek, az egyik ilyen Jurij Zsitnyikov, aki jelenleg Krasznodarszkban él, ám korábban nagyon súlyos autóbalesetet szenvedett. Egyelőre nem lehet tudni, hogy orvosai engedélyezik-e számára az utazást."

Ősszel nagy valószínűséggel Veszprémben rendezik a "Champions Trophy" elnevezésű Szuperkupát, amelyen a házgazda MKB mellett a BL-győztes Ciudad Real, a BL-döntős, német bajnok THW Kiel, és az EHF-kupa győztes Nordhorn csapata vesz részt. A héten sor kerülhet a szerződések aláírására az EHF-fel, és a televíziós társaságokkal, így mindegyik mérkőzés láthat lesz majd a különböző csatornákon.

Október végén Veszprémben rendezhetik a Magyarország-Horvátország férfi Eb-selejtező mérkőzést is, a pontos program szintén tárgyalás alatt van.