Vágólapra másolva!
Három nappal a kézilabda-BL csoportkörének göteborgi sorsolása előtt Bécsben elkészítették a selejtezők beosztását. A férfiaknál az MKB Veszprém és a Pick-Szeged, a hölgyeknél a Győri Audi ETO KC szerencséjéért csak pénteken kell szorítani, a Dunaferr azonban már a keddi húzásnál érdekelt volt. Az újvárosiak nehéz csoportba kerültek, hiszen a dán FCK Haandbold és az ukrán HK Motor Zaporizzsja ellen kell kiharcolni a csoportkörbe kerülést.

A női Bajnokok Ligájában 12 csapat, köztük a magyar bajnok Győri Audi ETO helye biztos a 16-os főtáblán. A fennmaradó négy helyért két selejtező fordulót rendeznek.

Ennek második körében lesz érdekelt a magyar ezüstérmes Dunaferr NK, mely az október első hétvégéjén sorra kerülő egyik négyes, körmérkőzéses torna győzteseként kvalifikálhatja magát a legjobbak közé.

Sorsolás, Bajnokok Ligája, első selejtezőkör
A csoport: SKP Bratislava (szlovák), Milli Piyango SK (török), HC Sassari (olasz), LC Brühl Handball (svájci)
B csoport: AC Ormi-Loux Patrasz (görög), Madeira Andebol SAD (portugál), ZRK Naisa Nis (szerb), VOC Amsterdam (holland)

Bajnokok Ligája, második selejtezőkör
1. csoport: Itxako Navarra (spanyol), HC Leipzig (német), RK Podravka Vegeta (horvát), az első selejtezőkör B csoportjának 1. helyezettje

2. csoport: Byaasen HE (norvég), HK Dinamo Volgográd (orosz), HB Metz ML (francia), az első selejtezőkör A csoportjának 1. helyezettje

3. csoport: Ikast-Bording EH (dán), CS Rulmentul Urban Brassó (román), SPR SAFO Lublin (lengyel), az első selejtezőkör A csoportjának 2. helyezettje

4. csoport:Dunaferr NK, FCK Haandbold (dán), HK Motor Zaporizzsja (ukrán), az első selejtezőkör B csoportjának 2. helyezettje
A torna megrendezésének joga első helyen a Dunaferrt illeti.

A Zvezda Zvenyigorod (orosz), a Viborg (dán), a Lada Toljatti (orosz), a Hypo (osztrák), a Győri Audi ETO KC, a Krim Mercator (szlovén), az Elda prestigio (spanyol), a Larvik (norvég), a Kometal Szkopje (macedón), a Nürnberg (német), a Vilcea (román), illetve a Buduscnost Podgorica (montenegrói) már tagja az elitmezőnynek.

A főtábla csoportjainak sorsolását július 4-én Göteborgban, a Női Nyílt Ifjúsági Európa-bajnokságot is magába foglaló Partille-kupa rendezvénysorozat keretében sorsolják ki.

A férfi Bajnokok Ligájában 40 csapat áll rajthoz. A 32-es főtáblán 24 együttes helye biztos, köztük a magyar bajnoki címvédő MKB Veszprém az első, a bajnoki ezüstérmes Pick Szeged pedig a második kiemelési kalapban várja a pénteki sorsolást, melynek során kialakul a nyolc négyes csoport összetétele.

A fennmaradó 16 gárda nyolc párban szeptember első két hétvégéjén selejtezőt vív, melynek továbbjutói a BL főtáblájára kerülnek (negyedik kalap), vesztesei pedig az EHF Kupa 2. fordulójába.

A BL-selejtező párosítása:
Steaua Bucuresti (román) - KV Sasja HC (belga)
HB Dudelange (luxemburgi) - Rhein-Neckar-Löwen (német)
Izmir BSB SK (török) - HC Metalurg (macedón)
SL Benfica (portugál) - A1 Bregenz (osztrák)
Cyprus College (ciprusi) - Haukar (izlandi)
HC Granitas-Karys (litván) - HC Meskov Breszt (fehérorosz)
Crvena zvezda (szerb) - Italgest Casarano (olasz)
A.S.E. Doukas (görög) - Pölva Serviti (észt)