Vágólapra másolva!
Romániai lapértesülések szerint Kovács Péter lehet az Oltchim Vilcea nőikézilabda-csapatának új szakvezetője. A román bajnok - amely Szűcs Gabriella és Borbás Rita személyében két magyar játékost már szerződtetett - a bajnokság végén elküldte Gheorghe Tadicit, azóta fél Európa legjobb szakvezetőinek neve merült fel a megüresedett kispadon.

Információnk szerint Ioan Gavrilescu, az Oltchim Vilcea nőikézilabda-csapatának elnöke a héten már Magyarországon vacsorázott a Medsport képviselőivel, a menedzseriroda többek között Zsiga Gyula és Kovács Péter ügyeit is intézi.

Miután Zsiga minden bizonnyal a montenegrói Buducnost Podgorica kispadjára ül le, csakis Kovács ügye kerülhetett szóba, az egykori világválogatott játékos, aki jelenleg a török női válogatott szövetségi kapitánya, a román Pro Sport szerint már Romániában tartózkodik.

(A lap az elmúlt héten tucatnyi szakember nevét röppentették világgá, mondván, a Vilcea tárgyal a német Herbert Müllerrel, a szlovén Tone Tiseljjel, a győri Róth Kálmánnal, de szóba került Tomas Ryde és Olivier Krumbholz is.)

"Ioan Gavrilescuval, a Valcea elnökével Budapesten találkoztunk, és tárgyaltunk a lehetőségekről" - nyilatkozta Szörnyi Attila, Kovács menedzsere. "Abban maradtunk, hogy a Valcea állapodjon meg a törökökkel, mert Kovács Péternek még egy évig élő szerződése van, amit felrúgni semmi esetre sem szeretnénk."

A Pro Sportban a Dunaferr kapusa, Paula Ungureanu elmondta, kiváló szakembernek ismerte meg Kovácsot, akivel együtt dolgozott Újvárosban.

A 323-szoros magyar válogatott, vb-ezüstérmes, olimpiai negyedik, BEK-győztes, egykori világválogatott játékos korábban a magyar junior nőikézilabda-válogatottat vb-ezüstig vezette (2001), dolgozott a Pick Szeged férfi, illetve a DUnaferr és a Goldberger női csapatánál.

Jelenlegi munkája során majdnem világra szóló sikert ért el, Törökország ugyanis összesítésben mindössze egy góllal maradt alul az olimpiai bajnok Dániával szemben az Európa-bajnoki selejtezőn.

A lap úgy tudja, Kováccsal együtt érkezhet Yeliz Özel is, aki korábban a macedón Kometal Szkopje színeiben már megvillantotta tudását, ő nagy erősítést jelenthetne a román bajnoknak. Marad a klubnál Luminita Hutupan kapus is, s várhatóan Narcisa Lecusanuval is sikerül megegyezni.