Vágólapra másolva!
Négy éve még a kézilabdában alkotott maradandót, azóta pályát váltott, s a képzőművészetben próbál minél magasabbra törni Farkas Ágnes. Az Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes átlövő "Raklap Art" című - falécek megmunkálásával készült képekből álló - képzőművészeti kiállítása június 10-én nyílt meg Gyálon, az [origo] kamerája ellátogatott a helyszínre.

"Világéletemben szerettem barkácsolni, csak kevés időm maradt rá. Rengeteg faanyag halmozódott fel a sufninkban, először használati tárgyakat akartam csinálni. Aztán egy mellékvágányon a kisördög bekoccant a fejembe, így próbáltam meg műalkotásokat készíteni. Barátaim biztattak, azóta, ami a csövön kifér, ami a fejemben van, azt megpróbálom fába önteni" - nyilatkozta Farkas Ágnes az [origo]-nak.

Az egykori kiváló átlövő elmondta, amikor elkezdte az egészet, azért vágott bele, mert ilyennel korábban még senki sem foglalkozott. "Most majd meglátjuk, hogy tetszik a közönségnek." - nyugtázta az érdeklődést.


A magyar női kézilabdáról is megvan persze a véleménye. "Szerettem volna a lányokat Pekingben látni. Most mélyeket lélegzem, mert esélyekről nehéz beszélni. Akkor szép a győzelem, ha rögös az út."

És az örök szerelem, a Fradi?

"Fradinál folyamatosan történnek dolgok, akkor jó, ha beszélnek róla, hátha ez segít a klubon. Maradjunk ennyiben..."