Vágólapra másolva!
Pat Cortina maradt a világ élvonalába feljutott magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

A hazai szövetség elnökségének hétfői döntése értelmében a kanadai sikeredző segítői ugyanazok, akik eddig voltak: Énekes Lajos és Diego Scandella. A trió megbízatása a következő idényre szól.

Cortinával a csapat történetének egyik legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy áprilisban megnyerte a szapporói divízió I-es vb-t, és így hetven év után ismét a világelitben szerepelhet.

A gárda novemberben, illetve sikeres szereplés esetén februárban olimpiai selejtezőt vív, aztán következhet 2009. április 24-től a svájci A csoportos vb, amelyen - sorrendben - Szlovákia, Kanada és Fehéroroszország lesz az ellenfél a csoportküzdelmekben.

Az elnökségben döntöttek a többi válogatott edzőiről is. Az U20-as együttest Pék György és Dobos Tamás, az U18-ast Ancsin László és Marton Tibor, az U16-ost Mayer Péter és Fekti István, a női nemzeti csapatot pedig Kis András és Kiss Gábor vezeti majd.

A szövetség vezető testülete még nem tudott határozni a magyar bajnokság 2008/09-es idényének lebonyolításáról. Az MJSZ vezérkara tárgyalásokat folytat egy magyar-román közös liga beindításáról, ám ehhez névszponzor kell.

Amennyiben tíz napon belül sikerül támogatót találni, beindul a közös pontvadászat, amelynek keretében rendeznék meg a magyar bajnoki alapszakaszt. Ha nem, akkor nyolc klub részvételével rendezik az ob I-et.

Ebben az esetben az indulók: Alba Volán fiatal csapata, Dunaújváros, Újpest, Ferencváros, Budapest Stars, Miskolc, HC Csíkszereda és SC Csíkszereda, míg az Alba Volán erősebb alakulata - amely az osztrák profiligában is érdekelt - a magyar bajnokság elődöntőjében csatlakozik a mezőnyhöz.