Vágólapra másolva!
Rátgéber László, a MiZo Pécs 2010 nőikosárlabda-csapatától hétfőn elköszönt vezetőedző minden bizonnyal az Euroliga-győztes Szpartak Moszkvánál folytatja pályafutását.

A baranyaiakkal 15 év alatt kilenc bajnoki és kilenc Magyar Kupa-győzelmet, illetve három Euroliga Final Four-szereplést elérő szakember - leendő klubjának kérésére - személyesen még nem erősítette meg a hírt.

Azt ugyanakkor tudni lehet, hogy a Szpartak tulajdonosa, Sabtaj von Kalmanovics már hosszú ideje csábította együtteséhez a trénert, s a az idei Euroliga négyes döntőjének helyszínén, Brnóban tárgyaltak a klubváltásról.

A pécsi klub honlapján Rózsa Gábor ügyvezető nyilatkozott az előttük álló időszakról.

"Mérhetetlenül nagy köszönetünket kell kifejezni Rátgéber Lászlónak az elmúlt 15 évben végzett munkájáért. Ez alatt az idő alatt rengeteg kimagasló sportsiker közös részesei voltunk, nagyszerű eredményeket értünk el együtt, kiváló játékosokat láthatott a közönségünk, a pécsi női kosárlabda aranylapjaira kívánkozó periódust éltünk meg" - mondta Rózsa.

A sportvezető úgy fogalmazott, nem szabad pánikba esni, el kell kezdeni egy új fejezetet. "Megkezdtük a tárgyalásokat Fűzy Ákossal a vezetőedzői poszt betöltéséről, elsődlegesen abban gondolkodunk, hogy vele biztosítható az a magas szintű szakmai munka, amely Pécsett megszokott. A jelenlegi játékosaink Iványi Dalma, Vajda Anna, Somogyi Andrea, és a többiek arról biztosítottak minket, hogy továbbra is maradnak Pécsett. A kiszemelt játékosokkal is tovább folytatjuk a tárgyalásokat annak érdekében, hogy a következő idényben is ütőképes, erős MiZo Pécs 2010 futhasson ki a pályára. A legnagyobb támogatóinkkal is felvettük a kapcsolatot, ők nem jelezték, hogy Rátgéber László távozása miatt szerződést bontatnának velünk, így tehát gazdasági téren is bízhatunk abban, hogy rendben leszünk a következő szezonra."