Vágólapra másolva!
A júliusi Európa-bajnokság és augusztusi olimpia előtt a férfi vízilabdázóknál a legkiválóbb klubcsapatok e hét végén fejezik be a 2007/08-as nemzetközi idényüket, méghozzá a Final Fourral, az Euroliga barcelonai négyesdöntőjével, melynek egyik szereplője a magyar bajnok Vasas.

A piros-kékek fennállásuk óta először jutottak be az El végső fázisába, a címvédő és három magyar olimpiai bajnokot - Benedek Tibort, Kásás Tamást, Madaras Norbertet - is felvonultató olasz Pro Recco, továbbá két horvát együttes, a bajnok Mladost Zagreb és a kupagyőztes Jug Dubrovnik társaságában.

A Vasas a pénteki nyitónapon a Juggal kezd, azzal a gárdával, amely 2006-ban megnyerte a Final Fourt, 2007-ben pedig második lett a Pro Recco mögött, és amellyel az elmúlt esztendőkben rendre összefutott.

Legutóbb a mostani Euroliga-szériában, amikor is a főtáblás csoportellenfelek egyike volt a dubrovniki alakulat. A kinti találkozót egy góllal a horvátok nyerték, a budapesti visszavágót a Vasas hárommal.

http://www.videa.hu/flvplayer.swf?v=MxhgaVTMUAz7UxXK

A két gárda találkozott az előző El-szezonban is, akkor a magyarországi összecsapás az Euroliga negyeddöntőjében május 9-én, vagyis napra pontosan egy évvel a mostani, barcelonai mérkőzés előtt zajlott - tragikus háttér mellett. Annak a napnak a reggelén halt meg ugyanis Steinmetz János, az egykori kiváló válogatott kapus, a Vasas alapembereinek, az olimpiai bajnok fivéreknek, Barnabásnak és Ádámnak az édesapja. A testvérek a családi gyász terhével is vízbe szálltak és három-három góllal járultak hozzá a Vasas 11-10-es diadalához.

Az idei Final Four nyitómeccsén is beérnék a piros-kékek és az értük szurkolók akár egy minimális győzelemmel is, hiszen a világ egyik legjobb csapata a Jug manapság is, soraiban hat világbajnokkal. Siker esetén pedig következhetne másnap a döntő a másik ág, az olasz-horvát duó továbbjutója ellen.

A helyszín pompás, és históriai súlyú, hiszen a Montjuic hegy tetején található nyitott medence adott otthont az 1992-es barcelonai olimpia pólós tornájának csoportmérkőzései közül többnek is, de az 1929-ben épült - s időközben két új medencével gazdagodott - pólós központban rendezték például az 1955-ös Mediterrán Játékok vízilabda-meccseit, miként szerepet kapott a katalán főváros 2003-as "vizes" világbajnokságának programjában is.

A Final Four programja
péntek, elődöntők:

Mladost Zágráb (horvát) - Pro Recco (olasz) 18 ó
TEVA-VasasPlaket - Jug Dubrovnik (horvát) 19:45

szombat:
a 3. helyért 18:15 ó
döntő 20:15