Vágólapra másolva!
A Montreal Canadiens 5-0-ra verte a Boston Bruinst az NHL legutóbbi játéknapján, ezzel 4-3-ra nyerte a párharcot és bejutott az elődöntőbe a Keleti főcsoportban.

A mindent eldöntő hetedik meccs váratlanul kevés izgalmat tartogatott, a montreali csarnokot megtöltő 21 273 fős nézősereg legnagyobb örömére.

Az első harmadban ugyan még aktívabb volt valamivel a Bruins, ám gólt ütnie nem sikerült, míg a Canadiens egyszer betalált. A folytatásban aztán már sokkal jobban játszott a Montreal, amely a második és a harmadik periódusban is két-két gólt szerzett és biztosan győzött.

A találkozó hőse a hazai kapus, a mindössze 20 éves Carey Price volt, aki 25 lövést védett ki. A kapus mellett a Kosztyicin testvérpárt kell kiemelni, Andrej duplázott, és Szergej is betalált, ráadásul mindketten elkönyvelhettek egy-egy gólpasszt.

A szurkolók elég hevesen ünnepeltek, ugyanis három rendőrautót is felgyújtottak. Az önmagukról megfeledkezett drukkerek akcióját egy helyi televíziós csatorna helikopterről rögzítette, majd később a rendőrség hivatalosan is megerősítette a vandalizmust. "Legalább három autónkat gyújtották fel, az eset után több embert őrizetbe vettünk" - kommentálta az eseményeket röviden Annie Lemieux szóvivő.

Philadelphiában már nem lehettek boldogok a szurkolók, a csapat ugyanis nagy lehetőséget szalasztott el a Washington Capitals elleni hatodik meccsen. A Flyers 3-2-re vezetett a párharcban a hétfői összecsapás előtt, ám az utolsó lépést nem sikerült megtennie.

Forrás: Getty Images

Látványos tömegjelenetekből nem volt hiány Philadelphiában

Ennek egyik legfőbb oka a Capitals sztárja, Alekszandr Ovecskin, az alapszakasz gólkirálya volt, akit nem tudtak tartani a philadelphiai védők. Az orosz csatár a legutóbbi négy meccsen nem volt eredményes, ám ezúttal megrázta magát, 2-2-es állás után két gólt szerzett a harmadik harmadban és megnyerte csapatának a meccset.

A párharc utolsó, hetedik összecsapására magyar idő szerint szerda hajnalban kerül sor Washingtonban.

eredmények, rájátszás, Keleti főcsoport:
Montreal Canadiens - Boston Bruins 5-0
A párharcot a Montreal nyerte 4-3-ra.

Philadelphia Flyers - Washington Capitals 2-4
az állás:
3-3