Vágólapra másolva!
A címvédő Vasas férfivízilabda-csapata lesz az Eger ellenfele a fináléban, miután a fővárosi élcsapatok elődöntős párharcának ötödik ütközetét egy góllal Földi László legénysége nyerte a Kőér utcában a Domino-Honvéd ellen.

rájátszás az 1-4. helyért, 5. mérkőzés:
Domino-Honvéd - TEVA-VasasPlaket 9-10 (1-3, 3-2, 3-2, 2-3)
a párharcot 8-6-ra nyerte a Vasas

Mindkét együttes abban a tudatban játszott, hogy ha kikap, a folytatásban már csak a harmadik helyért szállhat vízbe a másik ágon vesztes Szegeddel.

Előbb a hazaiak örülhettek Molnár Tamás pattintása nyomán, csakhogy utána három Honvéd-emberelőny is kimaradt, míg a Vasas akcióból (Mátyás Zoltán), büntetőből (Varga Dénes) és fórból (Takács Bálint) is betalálva az első negyed végére fordított (1-3).

A volt vasasos Vindisch Ferenc megúszásból zárkóztatta közelebb mostani együttesét, majd ugyanő adott gólpasszt Molnárnak (3-3). A "hátrányos helyzetű" Honvédot Mátyás büntette, de hasonló szituációban Hárai Balázs is pontos volt (4-4), a magára hagyott Kovács Róbert bombája nyomán mégis a vendégek vonulhattak el a nagyszünetre előnnyel (4-5).

A harmadik nyolc percben Vindisch egyenlített, de szépségdíjas lökettel jelentkezett be Gór-Nagy Miklós is (6-5). Közben az izgalmakhoz feszültség is társult, miután Molnár a víz alatt bevitt egy fejre mért ütést Kovácsnak, de a bírók nem vették észre. Varga Dániel sportszerűen válaszolt: fórban, távolról megeresztett hatalmas, fej fölé lőtt góllal egalizált, majd Katonás Gergő pattintott pontosan (6-7). De még maradt annyi idő, hogy - emberelőnyben - Kiss Gergely kilője a jobb felső sarkot (7-7).


A befejező negyed Gergely István balszerencséjével kezdődött: Mátyás lövésénél kezéről beszédült a hálóba a labda (7-8). Szivós Márton sokadik kísérletéből első találatát jegyezte (8-8), majd Steinmetz Ádám és Gór-Nagy parádés góljai következtek (9-9). Emberelőnyök jöttek, az orvosi ellátás után visszatért Kovács Róbert keze nem remegett meg (9-10). Szűk egy perccel a vége előtt a hazaiak egyenlíthettek volna, de elrontották a fórt, nyert és így döntős a Vasas.

Földi László, a Vasas vezetőedzője: "Irgalmatlanul nagy csata volt, amiből mi kerültünk ki győztesen. Nemcsak fizikailag, pszichésen is nehéz volt, szerencsére a végét mi bírtuk jobban. Hogy mi lesz a döntőben? Majd meglátjuk..."

Kovács István, a Honvéd vezetőedzője: "Sok fordulópontja akadt a meccsnek, sajnos egy-két emberünk nem volt ott fejben, s főleg a fórokon múlott a vereségünk. Döntő helyzetekben rontottunk, pedig még a hosszabbításhoz is megvolt az esélyünk, de kihagytuk a lehetőséget. Gratulálok a Vasasnak."

A döntős párharc vasárnap kezdődik a hevesi fővárosban (13 ó) a Vasas és az Eger között. A felek nulláról indulnak, merthogy hozott pontok itt már nincsenek, s három mérkőzés megnyerése szükséges a bajnoki címhez.

A Honvéd és a Szeged páros csatájában a harmadik hely eléréséhez két győzelem kell.

az 5-8. helyért, 5. mérkőzés:
FTC-Aprilia - PVSK-Fűszért-Aquaprofit 13-10

A párharcot az FTC nyerte 8-6-ra és az Újpesttel játszik az 5. helyért.