Vágólapra másolva!
Többek között Holéczy Roger duplájával 3-1-re nyert a divízió I-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott a vendég román csapat ellen Kaposváron.

eredmény, felkészülési mérkőzés:
Magyarország - Románia 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
gól:
Holéczy (36., 48.), Ennefatti (60.), illetve Flueras (25.)

Öt külföldön játszó - Szélig, Vas M., Ladányi, Vas J. és Szuper - még nem érkezett meg, így nélkülük kellett pályára lépnie a magyar válogatottnak Kaposváron, ahol a hoki egyelőre utánpótlásszinten van jelen. A többiek kemény felkészítő edzésekről jöttek a mostani meccsre.

Eleinte a hazaiak veszélyeztettek, de az egy osztállyal lejjebb érdekelt románok is okoztak gondot a magyar kapusnak, elsősorban emberelőnyben. A második harmad elején Flueras éles szögből emelt a kissé korán letérdelő Budai fölött a hálóba.

De jött a válasz: Gröschl - akinek nincs biztos helye a vb-csapatban - jól centerezett, és Holéczy pedig kapásból nem hibázott.

A svéd harmadosztályban szereplő csatár a záró felvonásban megint eredményes volt, az amúgy remeklő román hálóőrről kijövő korongot higgadtan emelte a léc alá. Az utolsó percben a szintén honosított Ennafatti állította be a végeredményt.

Forrás: MTI

A kétgólos Holéczy akciózik a román kapu előtt

A magyarok pénteken és szombaton a lengyel együttessel találkoznak Dunaújvárosban. A vb jövő vasárnap kezdődik Szapporóban.