Vágólapra másolva!
Sokat fejlődött a csapat, ám a jövőt illetően sok a kérdőjel, ki megy, ki marad - fogalmazott id. Ocskay Gábor, az Alba Volán jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatója a szezonzáró sajtótájékoztatón.

A gárda az osztrák bajnokságban ugyan utolsó lett, ám az évad második részében már szép eredményeket ért el. Amikor pedig a legjobbak már a magyar pontvadászatban szerepeltek, az együttes nem kapott ki, és sorozatban hatodszor vehetett át aranyérmet.

Amint id. Ocskay Gábor kiemelte: szeretné, ha az edző, az NHL-ben is megfordult Ted Sator maradna, mellette pedig a légiósok közül csak a lett Galvinsszal kíván szerződést hosszabbítani, a többiek - Ftorek, Allen, Sihvonen - mehetnek. Kérdés, hogy a magyar válogatott játékosokat - például Ocskayt, Palkovicsot, Tokajit vagy Hetényit - meg lehet-e tartani, mert külföldről komolyan érdeklődnek irántuk.

"Nem akarunk belemenni irreális fizetésekbe. Az alapembereinket szeretnénk megtartani, de nem minden áron. Nem csak nyugatról, hanem Csíkszeredából is komolyan jelentkeznek kiugróan magas fizetési ajánlatokkal" - jegyezte meg id. Ocskay.

Hozzátette: a következő idényben öt légiós szerepelhet az ob I-ben, és ha elmennének a magyar válogatott hokisok, akkor nem sok értelme lenne az osztrák bajnokságban való részvételnek.

"A legerősebb magyar sor mellett kell egy erős légiós ötös is. Csak így lehetne az osztrák bajnokságnak nekivágni. Persze, sok pénz is kell hozzá. Jelenleg 60 százalék az esélye annak, hogy megint indulunk Ausztriában. Április végén, a világbajnokság után tárgyalunk mindenkivel" - mondta a szakosztály-igazgató.