Vágólapra másolva!
Lopott autót vezetett, ezért áprilisban bíróság elé kell állnia Isaiah Ridernek, aki korábban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) több csapatában is megfordult. A 37 éves exjátékost a hétvégén vették őrizetbe, miután nem állt meg a piros lámpánál és az ezt észlelő rendőrök igazoltatták. A papírok ellenőrzésekor kiderült, hogy az általa vezetett kocsit korábban eltulajdonították Los Angeles déli részén. A volt kosaras 25 ezer dollár óvadék fejében távozhatott az őrszobáról.

Rider 1993-ban lett profi, játszott többek között a Minnesota Timberwolvesban, a Portland TrailBlazersben, az Atlanta Hawksban, a Los Angeles Lakersben és a Denver Nuggetsben. A pályafutását 2001-ben fejezte be.

Karrierje során és azt követően többször is összetűzésbe került a törvénnyel kábítószerezés, bántalmazás és más bűncselekmények miatt. Az NBA-ben is híres bírsággyűjtögető volt: az edzéstől való távolmaradástól kezdve a szurkolók leköpéséig számtalan ügye miatt megbüntették.

Azért kosaraztak is a hétvégén, a vasárnapi játéknapon sorozatban a hetedik győzelmét aratta a San Antonio Spurs. A címvédő alakulat a legutóbbi játéknapon a Houston Rockets ellen nyert 109-88-ra.

Az előzetesen vártnál is egyoldalúbb találkozót vívott egymással a ligaelső Boston Celtics és az utolsó Miami Heat. A hazai Celticsnek egy negyed sem kellett ahhoz, hogy eldöntse a meccset, tíz perc után ugyanis már 27-4-re vezetett. Doc Rivers edző így a mérkőzés túlnyomó részében cserejátékosainak adott bizalmat, elsősorban ennek köszönhető, hogy a két éve bajnok Heat 26 pontos vereséggel "megúszta" a bostoni kirándulást.

Újabb fontos meccsen maradt alul a sérült Dirk Nowitzkit nélkülöző Dallas Mavericks, amely ezúttal a Golden State Warriors otthonában kapott ki. A két-három hete még biztos rájtászás-résztvevőnek számító dallasi együttes a tízpontos kudarc után 45 győzelemmel és 28 vereséggel a nyolcadik helyen áll a Nyugati főcsoportban. A hetedik Denver Nuggets és a kilencedik Warriors ugyanennyi mérkőzést nyert meg illetve veszített el.

A nyugati éllovas New Orleans Hornets (50 győzelem, 22 vereség) a San Antonióhoz (51 győzelem, 23 vereség) hasonlóan győzött a játéknapon és őrzi a főcsoport vezető helyét riválisa előtt. A New Orleans Torontóban nyert ezúttal, és 50. sikerét könyvelhette el a szezonban.

Szintén 50. alkalommal nyert a Los Angeles Lakers (50 győzelem, 24 vereség), amely hosszabbításban verte a vendég Washingtont. A két vereség után javító Lakers története során 29. alkalommal ért el egy szezonban félszáz győzelmet.

Eredmények:
Golden State Warriors - Dallas Mavericks 114-104
Seattle Supersonics - Sacramento Kings 107-120
Los Angeles Lakers - Washington Wizards 126-120 - hosszabbítás után
San Antonio Spurs - Houston Rockets 109-88
Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 110-103
Atlanta Hawks - New York Knicks 114-109
Boston Celtics - Miami Heat 88-62
Toronto Raptors - New Orleans Hornets 111-118
Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 91-88