Vágólapra másolva!
A női és a férfi válogatott is győzelmet aratott a szurkolók által összeállított csapat felett a pécsi All Star-kosárgálán.

női mérkőzés:
Magyar válogatott - All Star-válogatott 98-82 (20-18, 20-26, 26-18, 32-20)
pontszerzők:
Fürész 2, Horváth 2, Németh 9, Somogyi 9, Iványi 13, Semsei 5, Horti 8, Honti 15, Fegyverneky 10, Vajda 13, Krivacevic 4, Károlyi 8, illetve Borovickova 2, Tomova 7, Czank 4, Kovács 2, Szlimák 3, Fűrész -, Varga 14, Gorbunova 12, Branzova 12, Richter 5, Podrug 12, Coelho 9

A nemzeti csapat kispadjára először ült le a nemrég kinevezett helyi sikeredző, Rátgéber László, míg az All Star-együttest soproni kollégája, Székely Norbert dirigálta.

A gála során pályára lépő mind a négy alakulat bemutatása miatt némi csúszással kezdődött a találkozó, ám a hangulatnak ez még jobbat tett. A labdafeldobás előtt Berényi János, a szövetség elnöke külön köszöntötte a volt pécsi kedvenc, jelenleg Sopronban pattogtató Károlyi Andreát, aki 150-edszer húzta magára a címeres mezt. A magyar csapat rutinos kezdőötössel lépett pályára, hiszen a játékosok válogatottságának összege 449-et tett ki.


A mindvégig zeneszó kíséretében zajló meccs első nagy pillanatai a kapitány Iványi nevéhez fűződtek, aki - amúgy NBA-s mintára - a palánkról adott gólpasszt Fegyvernekynek, majd nem sokkal később saját lepattanóját dobta kapásból a gyűrűbe.

A második negyedben a közönségkedvenc - és még zsákolással is megpróbálkozó - Podrug irányításával átvették a vezetést az All Star-lányok, a félidőben 40-44 volt az állás. A nagyszünetben rendezett, négyfős tripladobó versenyt a publikum támogatását élvező Fegyverneky Zsófia nyerte meg 11 találattal.

Fordulás után fokozatosan átvette a kezdeményezést a Rátgéber-gárda, és időnként ugyan még látszott, hogy nincs meg teljes összhang, de végül megérdemelt győzelmet aratott. A találkozó legjobbjának járó serleget a soproni Honti Kata vehette át.