Vágólapra másolva!
Mind a Pick-Szeged férfi-, mind a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapata csúcsrangadóra készül a Bajnokok Ligája középdöntőjében. A csongrádi együttes a spanyol Barcelonát látja vendégül, míg a győriek a KEK-címvédő román Vilcea együttesét fogadják.

"Sokat várok a fiúktól a Barcelona ellen, főleg azért, mert egy teljes hét a rendelkezésünkre állt a felkészülésre. Azt hiszem, a spanyolok erősebbek, mindent elmond, hogy 11 világklasszis játékosuk van. Viszont nem olyan gyorsak, mint korábbi BL-ellenfeleink" - nyilatkozta Vladan Matic, az EHF honlapján.

A szerb szakember hozzátette, noha Ghionea és Marjanac is kisebb megfázással bajlódik, várhatóan mindenkire számíthat a csatában.

A Délmagyarország a Pick egykori közönségkedvencét, Nenad Perunicicet kérdezte a várható esélyekről.

"A Barca rengeteget erősödött, ifjú sztárjátékosokat igazolt, elég csak megemlíteni Nenadicot. Lehet, hogy sokan mosolyognak Xepkin visszacsábításán, de bizony ő is fontos láncszeme a katalánok teljesítményének, és akkor még ott van Romero, Nagy László és még sorolhatnám. Hogy mi dönthet a mindkét csapat számára létfontosságú összecsapáson? Az, hogy Puljezevics végigbírja-e a hatvan percet erővel. Ha igen, akkor meglehet a szegedi siker" - jegyezte meg a korábban mindkét klubnál megforduló kiváló átlövő.

A 4. csoport programja:
Pick Szeged - FC Barcelona (spanyol)
Újszegedi Sportcsarnok, február 23., szombat, 16.15
v.: Lars Geipel, Marcus Helbig (német)

GOG Svendborg TGI Gudme (dán) - Celje Pivovarna Lasko (szlovén)
Odense, február 24., vasárnap, 15.50
v.: Alin-Sergiu Cirligeanu, Gheorghe Bejenariu (román)

A csoport állása:
1. Barcelona 2 (72-63)
2. Gudme 2 (68-67)
3. Szeged 2 (64-68)
4. Celje 2 (63-69).