Vágólapra másolva!
Alaposan beleerősített a tavaly nagydöntős Cleveland Cavaliers az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) átigazolási szezonjának zárónapján.

A Lovagok immár soraikban tudhatják a védekezőspecialista - és a Detroittal bajnok - Ben Wallace-t, valamint Joe Smith-t a Chicago Bullsból, továbbá a vajkezű bedobó Wally Szczerbiakot és az agyontetovált irányítót, Delonte Westet a Seattle-ből.

Így az All Star-gála legjobbjává választott, elképesztő formában lévő LeBron Jamesnek immár hathatós segítsége akadt az alapszakasz hátralévő részére és a rájátszásra.

A Bulls cserébe megkapta Drew Goodent, Larry Hughest, Shannon Brownt és Cedric Simmonst Clevelandből. A Detroit az utolsó pillanatba leigazolta a tavaly zsákolóbajnok Gerald Greent Torontóból, és "viszonzásul" a szlovén centert, Primoz Berecet küldte Kanadába.

Ami a legutóbbi játéknapot illeti, a címvédő San Antonio Spurs Manu Ginobili parádés játékának köszönhetően nyert a Minnesota Timberwolves otthonában. Az argentin klasszis 44 ponttal járult hozzá a sikerhez, ráadásul az ő nevéhez fűződik a texasiak győztes kosara, amelyet hat másodperccel a vége előtt dobott. A olimpiai bajnok légiós a második negyed utolsó 6:33 percében hat (!) triplát dobott.

Houstonban a hazaiak sorozatban tizedszer nyertek, amire utoljára a bajnoki címmel végződött 1993-1994-es szezonjukban volt példa. A túloldalon ugyanakkor a 2006-os bajnok Miami megszakítás nélkül tizedszer kapott ki, a liga leggyengébb csapata utóbbi 26 meccséből 25-öt elvesztett.

Eredmények:
Houston Rockets - Miami Heat 112-100
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 99-100
Portland Trailblazers - Seattle Supersonics 92-88