Vágólapra másolva!
Továbbra is az intenzív osztályon kezelik Richard Zednik jégkorongost, akinek egy korcsolya elvágta a nyaki ütőerét, és életmentő műtéten esett át. A baleset magyar idő szerint hétfőn hajnalban történt a Buffalo Sabres csarnokában. A Florida Panthers szlovák csatárát társa, a finn Olli Jokinen sebesítette meg, amikor egy ütközésnél felvágódott a lába.

Zedniket továbbra is Buffalóban ápolják, mellette van felesége, valamint a Panthers két vezetője. A csapat visszautazott Floridába, ahol majd legközelebb magyar idő szerint csütörtök hajnalban fogadja a Montreal Canadienst.

"A hokis nagyon szerencsés volt. Úgy tűnik, nem vesztett olyan sok vért, hogy annak agykárosodás legyen a következménye" - mondta a buffalói klinika szóvivője.

Az NHL keddi játéknapján a nyolc hónapos kihagyás után nemrég visszatért Teemu Selänne megszerezte első gólját a jelenlegi szezonban, ráadásul csapata, az Anaheim Ducks 2-1-re győzött a Colorado Avalanche otthonában az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A címvédő Kacsák legutóbbi öt mérkőzésüket megnyerték.

"Rendkívül fontos mérkőzés volt, hiszen véget ért az idegenbeli túránk, most mehetünk haza" - mondta a finn klasszis, aki a második harmad elején talált a kapuba.

A Buffalo Sabres némi meglepetésre könnyedén nyert az Ottawa Senators otthonában: a mérkőzés hőse az osztrák Thomas Vanek volt, aki mesterhármast ért el.

Sorozatban negyedik vereségét szenvedte el a Detroit Red Wings: a michigani alakulat ezúttal a Nashville Predators vendégeként maradt alul.

Eredmények:
Boston Bruins - Carolina Hurricanes 2-3
New York Islanders - Philadelphia Flyers 4-3
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 3-2
Ottawa Senators - Buffalo Sabres 1-5
Nashville Predators - Detroit Red Wings 4-2
St. Louis Blues - Los Angeles Kings 4-2
Edmonton Oilers - Minnesota Wild 4-2
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 1-2
San Jose Sharks - Calgary Flames 3-4 - hosszabbítás után.