Vágólapra másolva!
A Golden State az idény során 12. alkalommal fordított tízpontos, vagy annál nagyobb hátrányból, a Harcosok az NBA legutóbbi játéknapján a Washington ellen jöttek vissza nehéz helyzetből. A Varázslók az első félidőben már 23 ponttal is vezettek, és a hajrában is sokáig nyeregben érezhették magukat, de aztán a végül 41 pontig jutó Stephen Jackson szót kért, és csapata utolsó tizenkét pontjából tizet szerezve győzelemre vezette az oaklandi gárdát.

A meccs után Don Nelson, a Warriors edzője nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy miért kezdi rendre gyengén a mérkőzéseket a csapata, bár valószínűleg a 67 éves szakembert annyira nem is zavarja a probléma, amikor a végeredmény a Golden State sikerét mutatja. A fővárosiaknál így hiába ért el karriercsúcsot jelentő 32 pontot Roger Mason, a diadalhoz ez sem volt elég, sorozatban nyolcadszor zakóztak a Varázslók.

A Houston éppen ellentétes utat jár be, a Rockets zsinórban a hetedik győzelmét aratta, a texasi alakulat a legutóbbi játéknapon, hazai közönség előtt a Portland TrailBlazerst verte 95-83-ra, főként Jao Ming 25 pontja révén. A címvédő San Antonio Spurs Torontóban nyert 93-88-ra. A vendégeknél Manu Ginóbili 34 pontig jutott, emellett pedig 15 lepattanót szedett, ami NBA-pályafutása legjobbja.

Kilencmeccses idegenbeli túráján már 6/2-re áll a Los Angeles Lakers, amely a nyolcadik állomáson Charlotte-ban diadalmaskodott. A kailforniaiaknál Kobe Bryant 31, a másfél hete szerződtetett Pau Gasol pedig 26 ponttal zárt, a csapat 4/1-es győzelmi mutatóval büszkélkedhet a spanyol világbajnok érkezése óta.

Ezúttal nem LeBron James villogott a Clevelandben: a Cavaliers elsősorban Larry Hughes 40 pontjával nyert Orlandóban, a mesterlövészek listáján éllovas James 29 pontot és 10 gólpasszt gyűjtött.

eredmények:
Toronto Raptors - San Antonio Spurs 88-93
Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 84-76
Charlotte Bobcats - Los Angeles Lakers 97-106
Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 111-118
Milwaukee Bucks - Los Angeles Clippers 89-96
Houston Rockets - Portland TrailBlazers 95-83
Golden State Warriors - Washington Wizards 120-117