Vágólapra másolva!
December 28-án, 18 és 22 óra között Belgrádban nagyszabású humanitárius kézilabdagálára kerül sor, amely a "Számodra is van egy labda" elnevezést viseli. Az eseményen a szerb és az európai kézilabdasport sztárjai lépnek majd fel, a bevételt pedig egy belgrádi, a kézilabdára alkalmas sportépület felépítésére fordítják.

A vajdaságMa délvidéki hírportál szerint a gála egyben azoknak a szerb játékosoknak lesz a búcsúmérkőzése, akik az 1996-os spanyolországi Európa-bajnokságon bronzérmet szereztek. A szervező a "Dragan Skrbic 7+" elnevezésű alapítvány, a Szerb, valamint az Európai Kézilabda Szövetség.

A rendezvény a Szerbia-Szlovénia mérkőzéssel kezdődik, 20 órától pedig Szerbia-Európa találkozóra kerül sor.

A szerb válogatott tagjai: Dragan Skrbic, Dejan Peric, Goran Stojanovic, Nenad Perunicic, Predrag Perunicic, Igor Butulija, Nedeljko Jovanovic, Zikica Milosavljevic, Aleksandar Knezevic, Rastko Stefanovic, Jovan Kovacevic, Dragan Momic, Vladan Matic, Goran Stupar és Nebojsa Jokic.

A szerb csapat edzői Zoran Zivkovic és Jezdimir Stankovic lesznek.

Az európai válogatott játékosait az EHF jelölte ki: Magnus Wislander (Svédország), Andrej Lavrov (Oroszország), Enrik Masip (Spanyolország), Christian Gaudin (Franciaország), Mark Baur (Németország), Jerome Fernandez (Franciaország), Glen Solberg (Norvégia), Andrei Xepkin (Spanyolország), Carlos Ortega (Spanyolország), Pásztor István (Magyarország), Fernando Hernandez (Spanyolország), Zlatan Saracevic (Horvátország), Pepi Manaszkov (Macedónia), Frode Hagen (Norvégia), Rafael Guijosa (Spanyolország).

Az európai válogatott edzője a spanyol Juan de Dios Roman Seco lesz. A találkozót a svéd Peter Hansson és Peter Olsson vezeti.