Vágólapra másolva!
Kétgólos győzelmet aratott a Vasas férfivízilabda-csapata az Euroliga főtáblás csoportmérkőzésén az Ethnikosz Pireusz vendégeként. Legyőzte az Euroliga-második Jug Dubrovnikot a Honvéd:, amely a csoportselejtezők harmadik körében 1 góllal diadalmaskodott a Kőér utcában a horvát élcsapattal szemben.

Eredmény, Euroliga, főtábla, C csoport, 3. kör:
Ethnikosz Pireusz (görög) - TEVA-VasasPlaket 8-10 (1-5, 2-1, 4-2, 1-2)
a magyar góldobók:
Varga Dénes 3, Kovács R., Varga Dániel 2-2, Tóth M., Katonás, Heinrich 1-1

A körmérkőzéses csoportvetélkedőben a Honvéddal a Komjádi-uszodában játszott döntetlen, majd a horvát Jug Dubrovnik vendégeként elszenvedett egygólos vereség után most szombaton győznie kellett a Vasasnak a görög fővárosban, hogy megmaradjon a reális esélye a négyes első vagy második helyének megszerzésére, ekként pedig a továbbjutásra a legjobb nyolc közé.

Az Ethnikosz vendégként gyengén szokott szerepelni, a Honvéd két hete, a második fordulóban öt góllal verte idehaza, otthonában azonban veszélyes ellenfele bárkinek, a Jug például csak egyetlen góllal tudta lebírni a nyitófordulóban.

A Vasas a feladat fontosságának megfelelően kezdett, s a villámrajt eredményeképpen 6-1-re elhúzott, különösen a Varga fivérek jóvoltából, akik hármat is vállaltak a félidőig előállt 6-3-as magyar vezetésből.

A harmadik játékrészben - a helyszíni beszámoló szerint a játékvezetés igen erőteljes "hazafújásának" köszönhetően - váratlan fordulat következett be: a görögök egyre feljebb nyomultak, s 6-6-nál utolérték a Vasast. A részhajrát azonban az angyalföldiek bírták jobban, elléptek 8-6-ra, ám hogy ne legyen izgalommentes a befejező nyolc perc, arról az állást 7-8-ra alakító vendéglátók gondoskodtak.

A zárónegyedben a magyar bajnokcsapat játékát szerencsére nem az ijedelem jellemezte, hanem az összpontosítás: az ekkor egyformán másodszor eredményes Varga Dániel és Kovács Róbert révén 10-7-re már ismét a piros-kékek vezettek. Jóllehet később egy görög találat is született, a lényeget azonban ez nem érintette: nyert a Vasas, és megőrizte továbbjutási esélyét a csoportból.