Vágólapra másolva!
Hatalmas csatákat hozott az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapja: a három mérkőzés közül kettős is csak a hosszabbításban dőlt el.

A mindössze hat pontig jutó Anthony Carter döntötte el végül a Denver Nuggets - Houston Rockets összecsapást. A csütörtöki csatában ugyanis kétszeres hosszabbításra került sor, s a 32 éves játékos 0,8 másodperccel a dudaszó megszólalása előtt gyötörte be a 112-11-es győzelmet jelentő duplát. A másik oldalon Bonzi Wells triplakísérlete eredménytelennek bizonyult.

A mérkőzés hőse Carmelo Anthony lett, aki 37 pontja mellé karriercsúcsot jelentő 16 lepattanót is összegyűjtött, Allen Iverson 36 találatig és 9 asszisztig jutott.

A New Jerseyben Vince Carter 31 pontja sokat ért a Miami otthonában aratott hosszabbításos sikernél.

Clevelandben LeBron James 33 pontot dobott, és 10 lepattanót szedett, a hajrában pedig sokkal jobban játszott, mint a sok kísérletét elrontó Kobe Bryant, így a Cavaliers végül 94-90-re győzött - otthon sorozatban negyedszer - a Los Angeles Lakers ellen.

Elképzelhető, hogy be kell fejeznie pályafutását Alonzo Mourningnak. A Miami Heat 37 éves sztárja legutóbbi mérkőzésén súlyos térdsérülést szenvedett, és már megműtötték. A klub tájékoztatása szerint ebben a szezonban már nem léphet pályára.

A hétszeres All Star-válogatott 2003-ban egyszer már visszavonult, azonban veseátültetését követően ismét játszhatott, és tagja volt a 2006-ban bajnok Miaminak. A mostani idényben 25 találkozón átlagban 6 pontot dobott, 3,7 lepattanót szedett, és 15,6 percet töltött a pályán.

Eredmények:
Miami Heat - New Jersey Nets 103-107, hosszabbítás után
Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers 94-90
Denver Nuggets - Houston Rockets 112-111, kétszeri hosszabbítás után