Vágólapra másolva!
A New York Rangers remek játékkal magabiztosan legyőzte a vendég Pittsburgh Penguinst, amelynek játékosai képtelenek voltak a kapuba találni az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A hazaiak kapusa, a svéd Henrik Lundqvist 18 lövést hárított. A Parkőrök remek védekezése mellett a Pittsburgh két harmad alatt csak ötször tudott kapura lőni. Lundqvist szezonban a hatodik, karrierje során tizenharmadik alkalommal védett hibátlanul.

A Carolina Hurricanes hazai pályán aratott hosszabbítás utáni győzelmet a Toronto Maple Leafs ellen. A mindent eldöntő találatot Scott Walker ütötte emberelőnyben, 32,6 másodperccel az extra játékidő vége előtt.

Csoportrangadót játszottak Bostonban, ahol a vendég Ottawa Senators komoly lépést tett a rájátszás felé, és legyőzte az egyik fő rivális Bruins-t. Jason Spezza duplázott az Ottawában, amely már hatodszor nyert egyhuzamban.

A Calgary Flames is egymás után hatodik alkalommal győzött, most a Columbus Blue Jackets-et verte vendégként 3-1-re. A Flamesben Jarome Iginla kétszer volt eredményes, így 24 találattal vezeti a házi góllövőlistát, míg Miikka Kiprusoff 36 védéssel járult hozzá a diadalhoz.

A Minnesota Wild kétgólos hátrányból fordítva nyert 3-2-re a Nashville Predators ellen. Marian Gaborik, Eric Belanger és Brian Rolston is a harmadik harmadban talált be a Predators hálójába.

A Vancouver Canucksban szereplő Marcus Na:slund az influenza legyőzése után a New Jersey Devils legyőzésénél is jeleskedett. Az ő két gólja és a bordasérülésből visszatérő Roberto Luongo 31 mentése kellett az 5-0-ás hazai diadalhoz.

Kezd magára találni a címvédő Anaheim Ducks, amely a csoportrivális San Jose Sharks otthonában nyert. Jean-Sebastien Giguere (20 védés) az idényben először úszta meg kapott gól nélkül. A Kacsáknál Bobby Ryan és Corey Perry volt eredményes.

Eredmények:
Philadelphia Flyers - Phoenix Coyotes 2-3
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 4-0
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 3-2 - hosszabbítás után
Atlanta Thrashers - Tampa Bay Lightning 6-2
Boston Bruins - Ottawa Senators 2-3
Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 1-3
Montreal Canadiens - Florida Panthers 2-3
Minnesota Wild - Nashville Predators 3-2
Edmonton Oilers - Dallas Stars 1-2 - szétlövés után
Vancouver Canucks - New Jersey Devils 5-0
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 0-2