Vágólapra másolva!
A Tampa Bay Lightning hazai környezetben 9-6-ra kikapott a Calgary Flamestől az NHL legutóbbi játéknapján. A kanadai együttesben Jarome Iginla és Kristian Huselius is mesterhármast ért el, a hátvéd Dion Phaneuf pedig öt gólpasszt osztott ki.

Az NHL hivatalos honlapja úgy jellemzi a meccset, hogy erre a 60 percre visszatért valami az 1980-as évek hokijából, amit elsősorban a rengeteg gólnak tulajdonítanak. "Nem a kapusok álma egy ilyen meccs, de ezeket az őrült találkozókat is meg kell tudni nyerni" - nyilatkozta Miikka Kiprusoff, a Calgary kapusa, aki 31 lövésből 25-öt hárított.

A Calgary győzelme egyfajta visszavágásnak is beillik, hiszen 2004-ben járt utoljára a Flames a Tampa otthonában, amikor a nagydöntő hetedik meccsén 2-1-re nyert a Lightning, amivel elhódította a Stanley-kupát.

A Dallas továbbra is őrzi jó formáját a Los Angeles ellen, a texasiak zsinórban hetedszer győzték le odahaza a Királyokat, és a legutóbbi tizenhárom mítingből is tizenegyszer ők örülhettek. Tomas Vokoun a Bluesra szakosodott hasonló módon, a cseh kapus sorozatban hetedszer nyert a St. Louis ellen, most éppen úgy, hogy mind a 33 lövést védte, és ezzel karrierje 24. shutoutját ért el.

Forrás: EPA

Mike Ribeirót ünneplik a társak a Kingsnek ütött gólja után

Sidney Crosby hiába próbálkozott kilenc kapuralövéssel az Ottawa ellen, pont nélkül maradt, így az egyaránt duplázó Dany Heatley és Jason Spezza vezérletével 4-1-re nyert az Ottawa a Pittsburgh ellen. Az Edmonton nagyon érzi a büntetőpárbajokat, az Oilers tizedszer döntött a pontokról idén szétlövéssel, és kilencedik diadalát aratta, ezúttal a Detroit volt a szenvedő fél, a Red Wings hetes győzelmi sorozatát megtörő mindent eldöntő büntetőnél Ales Hemsky a kapuvas segítségével mattolta Dominik Haseket.

Bostonban akkora havazás volt, hogy mindössze 1500 néző jutott el a Banknorth Gardenig, ráadásul ők sem szórakozhattak felhőtlenül, mivel a New Jersey 3-1-re elpáholta a Bocsokat. A San Jose megtanult nyerni hazai pályán, a Cápák 5-2-re verték a Vancouvert, és ezzel másodszor tudtak a szezonban egymás után két otthoni csatát behúzni.

eredmények:
Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 1-4
Boston Bruins - New Jersey Devils 1-3
New York Islanders - Phoenix Coyotes 3-2
Tampa Bay Lightning - Calgary Flames 6-9
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 3-4 - szétlövés után
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 1-4
Nashville Predators - Colorado Avalanche 1-2
St. Louis Blues - Florida Panthers 0-1
Dallas Stars - Los Angeles Kings 4-1
San Jose Sharks - Vancouver Canucks 5-2