Vágólapra másolva!
Utolsó dijoni középdöntő-mérkőzésének úgy vághat neki kedd délután a magyar nőikézilabda-válogatott, hogy győzelme esetén minimum a második helyen zár, de a román-német összecsapás függvényében akár az első pozícióban is végezhet. Így vagy úgy, várhatóan Angola és Franciaország közül kerül ki negyeddöntőbeli ellenfele.

"A legfontosabb, hogy Norvégiát már nem kaphatjuk" - sóhajtott fel Németh András szövetségi kapitány a hétfői edzésen. Az Európa-bajnok a metzi ágon olyan magabiztosan és fölényesen menetel, hogy most már egyértelműen a világbajnokság legnagyobb esélyesének számít. De Mgyarország sem panaszkodhat, hiszen eleddig veretlen, s reméljük, Korea ellen is az marad.

Az ázsiai együttes számára azonban még nem lefutott a csata, hiszen ha nyer, 4 pontja lesz, s már csupán azt kell kiszurkolni, hogy a nap zárófelvonásában Lengyelország legyőzze a spanyolokat, s akkor a keletiek is negyeddöntősök. Ezzel majdnem teljesítenék is a szövetség célkitűzését, amely hasonló volt a magyarokével: az 1.7. hely velemelyikének megszerzése

Az biztos, hogy Korea stílusa nem fekszik az európaiaknak, nyitott védekezésük, aggresszív védekezésük, villámgyors indulásuk sok galibát okozhat számunkra.

Kökény Bea véleménye a kézivébéről:


A csapat már nem elzárt világban él, hiszen akadnak légiósaik Európa-szerte: Huh Szun Jung és Csoj Im Jeong a dán Aarhusban, Kim Csa Jun és Oh Szeong Ok a Németh András dirigálta osztrák Hypóban, míg Le Szang Eun a spanyol Itxacóban szerepel. A legjobb és lemegbízhatóbb játékos azonban a villámléptű jobbszélső, Vu Szun Hi.

A magyar válogatott gyozelmével ideiglenesen a csoport élére ugrana, s a Németország-Románia összecsapás függényében az is maradhatna. Azaz vigyázó szemeinket Metzre irányíthatnánk, hogy kiderüljön, melyik csapat lesz negyeddöntos ellenfelünk Párizsban.

Így edzettek kéziseink - exkluzív video Dijonból:


Ami a két csapat egymás elleni örökmérlegét illeti: az eddigi 19 összecsapáson 10 magyar siker és egy döntetlen mellett 8-szor született koreai győzelem.

A két csapat utolsó, egymás elleni összecsapása:
2006. augusztus 18., Pannon-kupa
Magyarország - Dél-Korea 34-31 (16-18)
Körcsarnok, 1000 néző
v.: Cirligeanu, Bejanariu (románok)
Magyarország: Triffa - Balogh B. 5, Kenyeres, Görbicz 6/3, Szamoránsky 1, Ferling 6, Vérten 3. Csere: Pastrovics, Tomori 2, Hornyák 3, Csáki, Borbély 2, Benyáts, Orbán 6/1, Mörtel
Dél-Korea: Li Min Hi - Vu Szun Hi 5, Csoj Im Dzsong 2, Szong Haj Rim 4, Kim Csa Jun 5, Kang Dzsi Hej, Li Gong Dzsu 2. Csere: Mun Kjeing Ha, Mun Pil Hi 7/1, Kvon Geun Ha 2/2, Ahn Dzsung Hva 2, Mjung Bok Hi 2/1.