Vágólapra másolva!
Kisebb megfázással küszködik ugyan a nőikézilabda-válogatott zöme, ám a szakvezetés és a stáb szerint pánikra nincs ok. A lányok a világbajnokság hétfői szünnapjának délelőttjén a dijoni külvárosban, Talant-ban található Complexe Marie-Therese Eyquemben edzettek, délután pedig újabb csatangolás várt rájuk.

Miután a dijoni sportcentrumban a szervezők és a játékvezetők "méltán népszerű és rendkívül fontos" labdarúgómérkőzése zajlott, a magyar nőikézilabda-válogatott a Dijon északi részén található külvárosban, Talant-ban jutott edzéslehetőséghez.

A Complexe Marie-Therese Eyquem minden igényt kielégített, de azért látszott, a lapostetős építkezéssel itt is akadnak gondok, hiszen a napok óta tartó esőzést nem bírta a szigetelés. Persze nagy baj nem történt, Bába Mihály gyúró rendkívül jól kezelte a partvist, s időről időre megoldotta a talaj szárazra törlését.

Németh András kifejezetten boldognak tűnt, azt mondta, nem számolgat, megyünk tovább az úton, ami nagy szerencse, hogy a negyedöntőben Norvégiát már nem kaphatja együttesünk.

A tréninget teljes egészében kihagyhatta a Románia elleni mérkőzés három csillaga: Pálinger Katalinra, Görbicz Anitára és Tóth Tímeára csak egy hosszabb lazítás-nyújtás várt Ács Ildikó vezetésével, később felváltotta őket Ferling Bernadett, Balogh Beatrix és Vérten Orsolya.

A csapat kosarazással kezdett, amelyből kiderült, Tomori Zsuzsának vajkeze van, akár sportágat is válthatna, majd Herr Orsolyát mozgatták meg alaposan a társak. Németh András időről időre megállította a játékot, elmagyarázta mit, miért és hogyan kellene - korholásra azonban ezúttal nem került sor.

Segítője, Zsiga Gyula olykor-olykor a korlátnál, néha a szőnyegen nyújtott, úgy látszik, őt is megviselte a dijoni levegő. "Nagyon fáj a derekam, vagy a videózás közben ültem el, vagy a folyosón, netezés közben fázott meg" - panaszkodta. Kiderült ugyanis, hogy hiába 21. század, hiába űrtechnika, szállodai szobájában nincs WiFi, csak a folyosón...

Így edzettek kéziseink - exkluzív video Dijonból:


A csapat rengeteg papírzsebkendőt használt el, Tóth Tímea arra panaszkodott, hogy az előző meccseken nagyon zavarta a megfázás, szerencsére Románia ellen túl tudta magát tenni ezen. "A sok ki-bejárkálás nem tesz jót nekünk, de azért kórházra még nincs szükségünk" - viccelődött Németh András.

A jó hangulatú edzést követően a Nemzeti Sportos kollégával kipróbáltuk a pályát, felváltva próbálkoztunk a lövéssel és védéssel, de rájöttünk, számunkra nem sok babér teremne a sportágban. A lányok buszra szálltak, mi taxit hívtunk - pechünkre kiderült, éppen sztrájk van. Egy kis gyaloglás és buszozás után persze minden megoldódott.

A válogatott a Holiday Innbe sietett ebédelni, hogy ezt követően délután három órától megtekintse azt, amit a pénteki városnézésen kihagyott. Talán egy másik ringlispilt kellene találni, a németek ellen ez egyszer már bejött...

Miután a szakvezetés szó szerint szabadprogramot vezényelt, a csapat fél 4-re beérkezett a Place Darcyra, majd szétszéledt. A szakadó esőben másfél órát tölthettek a városban a lányok, kérdésünkre, hogy nem tartanak-e attól, hogy még többen megfáznak, Szántó András csapatvezető csak annyit mondott: "Levegőzni is kell."