Vágólapra másolva!
Komoly felháborodást váltott ki a nőikézilabda-vébé dijoni középdöntő-csopportjában, hogy a nemzeti himnuszok időtartamát egy percben limitálták a szervezők. Így a magyar válogatott és a szurkolók hiába várták Kölcsey Ferenc verssorait, a Himnuszt félig sem tudták lejátszani. Lehetséges azonban, hogy az utolsó két mérkőzésünkre meglesz a megoldás.

Érdemes volt korán megérkezni a sajtóközpontba vasárnap dél magasságában. Napi munkánkat végezve egyszer csak Hervé Besserer, a dijoni szervezők főnöke lépett asztalunkhoz, s Hegedüs Márkkal, a Time Out nemzetközi nőikézilabda-szaklap főszerkesztőjével együtt arra kért, segítsünk orvosolni a himnuszproblémát.

"Nem vagyunk nacionalisták, mi is a hajunkat tépnénk, ha a Marseillaise-t félbe vágná valaki. Szeretnénk megoldást találni, ám a magyar delegációtól hiába kértünk másik felvételt, másodjára is ugyanazt adták a kezünkbe" - mondta Besserer, aki kezében néhány internetes fórumról kinyomtatott véleményt lobogtatott, s elárulta, nagyon kínosan érzi magát a történtek miatt.

A számítógépes rendszerben a szöveggel hallható Himnusz mellett van egy csak zenei alapokra épülő verzió is, azt ügyesen meg lehet úgy vágni, hogy esetleg 75 másodpercbe beleférjen, arra ígéretet kaptunk, hogy ezt még lejátszanák.

Most már csak a magyar delegációnak kell döntetnie - ezt a helyükben nem mertük megkockáztatni.