Vágólapra másolva!
A Vasas egy góllal kikapott a horvát Jug Dubrovnik vendégeként, míg a Honvéd öt góllal diadalmaskodott a görög Ethnikosz Pireusz felett a férfi vízilabda Euroliga főtáblás csoportmérkőzésén. A LEN-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Brendon-UPC-ZF-Eger és a Szeged is kikapott, ám a nagyváradi és a cataniai kudarc ellenére is bejutott a nyolc közé a két magyar együttes.

Euroliga, főtábla, C csoport, 2. kör:
Jug Dubrovnik (horvát) - TEVA-VasasPlaket 8-7 (4-2, 0-1, 3-3, 1-1)
a magyar góldobók:
Varga Dénes 3, Tóth M. 2, Mátyás, Varga Dániel 1-1

A helyszíni beszámoló szerint mintegy 4 ezer mindenre elszánt hazai szurkoló hangzavarától övezve szállt medencébe a két csapat, s a 2006-os Euroliga-győztes, tavaly a legrangosabb kontinentális sorozatban pedig második hazaiak elhúztak 2-0-ra, s később is többnyire tartani tudták kétgólos előnyüket.

A második játékrészben a játékvezetőkkel sem rossz viszonyt ápoló - összességében 11-7-es kiállítási arány mellett három büntetőhöz is jutó - Jug nem tudott még jobban ellépni, mi több: a Vasas zárkózott közel riválisához (4-3), s bár a harmadik nyolc percben minden veszni látszott, hiszen a vendéglátók 6-3-ra elhúztak, az ekkor másodszor eredményes Tóth Márton, majd az itthon az év pólósa címet kiérdemlő Varga Dániel révén feléledni látszottak az angyalföldi remények (6-5). Főleg azok után, hogy a negyed végén Varga Dénes is jókor volt jó helyen (7-6).

A befejező negyedben a magyar bajnokcsapat folytatta a remeklést, hiszen a triplázó ifjabbik Varga fivér jóvoltából kiegyenlített, viszont a vezetést megint a Jug szerezte meg (8-7). Ekkor még jó öt perc volt hátra, ám a folytatásban már sem itt, sem ott nem született újabb gól, így a dubrovnikiak 8-7-tel otthon tartották mind a három Euroliga-pontot, s mivel az athéni alakulat ellen is nyertek az első csoportkörben - amikor is a Vasas és a Honvéd döntetlenre végzett egymással a Komjádi uszodában -, 6 ponttal vezetik a négyest.