Vágólapra másolva!
Szomorú idővel indult, virágos jókedvvel ért véget a magyar nőikézilabda-válogatott első dijoni szünnapjának városnézése. Az együttes 11 órára érkezett be a történelmi belvárosba, ahol templomlátogatás, majd sétálás után a gyermekeknek fenntartott ringlispil megrohanása következett. Így biztosan nem készült egyik rivális sem következő csoportmérkőzésre.

Pincési László helyszíni jelentése Dijonból

Eredetileg fél 11-re tervezte a szakmai stáb a városnézés kezdetét, ám a videózás miatt fél órát csúszott a program. A csapat délelőtt még megnézte a Németh András szövetségi kapitány által összeválogatott jeleneteket a spanyolok, illetrve a lengyelek elleni összecsapásról.

"Arra nincs időnk, hogy minden meccset megnézzünk. Kijegyzetelem a legfontosabb tapasztalatokat, pozitív és negatív dolgokat, ezeket beszéljük át. Persze most ügyeltem arra, hogy jó mozzanatok kerüljenek előtérbe" - nyilatkozta a kapitány.


A csapat 11-re érkezett meg busszal a Place du Théatre-re, ahol monszunszerű eső várta. Ezért aztán hanyatt-homlok bemenekültek a játékosok a Notre-Dame-ba - igen, Dijon pazar gótikus templomát is ezzel a névvel illetik.

Az eső szerencsére alábbhagyott, így a csapat már nyugodtan sétálgathatott és vásárolgathatott a Rue Musette üzleteiben. Az igazi show-ra azonban a Place Darcyn került sor - igaz, nem a "diadalív" látványa késztette álmélkodásra a hölgyeket...

A helyi gofrisütő csinálta az első jó üzletet, hiszen a teljes válogatott lerohanta, volt aki enni, volt aki inni vágyott, akadt, aki kipróbálta, milyen a híres dijoni bor forralt állapotban.


Németh András az első feladatot Ács Ildikónak adta, a csapat fizikoterapeutája egy korábbi késése miatt büntetésből egyperces tornát kellett, hogy bemutasson a diadalív árnyékában. A csapat hangos kurjongatással üdvözölte a produkciót, a járókelők pedig nem értették, mi történik...

Forrás: [origo]

Kirsner Erikának meggyűlt a baja a kiszállással

Nézze meg képgalériánkat!

És még nem volt vége. A terecskén ugyanis egy ringlispil is árválkodott, néha egy-egy kétéves forma fiúcska és kislány felmerészkedett rá ugyan, de nem tűnt forgalmas és kifizetődő vállalkozásnak. A szakvezetés jelezte, mivel húsz fő felett már kedvezmény jár, befizeti a csapatot.

Pálinger Katalin vezetésével a lányok kaptak az alkalmon, a gép kezelője kimeresztett szemekkel, de beleegyezett a nem mindennapi üzletbe, s máris indulhatott a "gyerekvasút" Görbicz Anita mozdonyvezetővel.

A méretekre jellemző, hogy a Győr irányítója alig tudta magát bepréselni a fülkébe, Kirsner Erikának pedig a kiszállással gyűlt meg a baja, hiszen szó szerint beleszorult az ülésbe.