Vágólapra másolva!
Tim Duncan ugyan a második negyed elején megsérült, csapata, a címvédő San Antonio Spurs azonban nélküle is magabiztosan legyőzte a Portland TrailBlazerst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

Az idei nagydöntő legértékesebb játékosának választott Duncan egy szerencsétlen mozdulat következtében a jobb térdét és jobb bokáját is meghúzta, s csak társai segítségével bicegett le a pályáról.

Az első látásra súlyosnak tűnő balesetet követő vizsgálatok alapján nem komoly a baj, a Spurs kiválóságának nem sérültek a szalagjai, ám hétfőn alaposabb vizsgálatoknak vetik alá. A nagyszerű center kiválása nem viselte meg a csapatot, amely végig uralta a mérkőzést és végül 21 ponttal nyert. A Spurs legjobbja a 27 pontot szerző Tony Parker volt.

Továbbra is őrzi hibátlan hazai mérlegét a Boston Celtics, amely a LeBron James sérülése óta leginkább egy "fogatlan oroszlánra" emlékeztető Cleveland Cavaliers ellen győzött. A pontszegény mérkőzésen (80-70) a Celtics még azt is elbírta, hogy három sztárja közül Kevin Garnett (9 pont) és Paul Pierce (7 pont) gyengén játszott.

A szárnyaló Orlando Magic ezúttal Los Angelesben, a Lakers ellen győzött. A kiélezett mérkőzésen négy és fél perccel a vége előtt még a hazaiak vezettek két ponttal, ám ezt követően Lakers több mint három percig nem talált a gyűrűbe, míg a Magic 9 pontot is szerzett, így a hajrá a vendégeké lett. Az Orlando 15. győzelmét aratta a szezonban és eddig mindössze négyszer veszített.

Továbbra is szenved a 2006-ban bajnoki címet szerzett Miami Heat, amely Denverben "szaladt bele" egy csúnya vereségbe. A Nuggets már az első negyedben eldöntötte a meccset, hiszen 12 perc után 37-17-re vezetett, s ezt követően végig kézben tartotta a találkozót. A végül 26 ponttal győztes hazaiaknál Carmelo Anthony (30 pont), Kenyon Martin (20) és Allen Iverson (20) is kiválóan játszott.

Eredmények:
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 80-70
San Antonio Spurs - Portland TrailBlazers 100-79
Los Angeles Clippers - Indiana Pacers 95-101
Detroit Pistons - New Jersey Nets 118-95
New York Knicks - Phoenix Suns 104-115
Denver Nuggets - Miami Heat 115-89
Seattle Supersonics - Golden State Warriors 96-109
Los Angeles Lakers - Orlando Magic 97-104