Vágólapra másolva!
A rendőrség rövid időre őrizetbe vette Tuomo Ruutut, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Chicago Blackhawks finn légiósát. A 24 éves játékost azért tartóztatták le, mert megtévesztően hasonlított egy rablással gyanúsított férfira.

"Szerencsétlen félreértésről van szó" - nyilatkozta a hatóság szóvivője. A finn válogatott erősségét a szembesítést követően szabadon engedték. Az intézkedő rendőr, miután felismerte baklövését, előbb bocsánatot, majd autogramot kért a játékostól.

Ami a legutóbbi játéknapot illeti: meglepetésre a Toronto, a Nashville és a Boston is nyerni tudott idegenben. A kanadai csapat négy vereség után először diadalmaskodott, a 4-2-re bukó Atlantában az orosz Ilja Kovalcsuk már a 20. gólját szerezte. A Nashville cseh csatára, Martin Erat 23 másodperccel a vége előtt talált be, és így az előző idényben döntős Ottawa vereséget szenvedett.

A Boston hat kudarcot követően diadalmaskodott ismét, ugyanakkor a Tampának változatlanul nem megy: 2004 bajnoka egymás után hatodik alkalommal kapott ki.

Eredmények:
Atlanta Thrashers - Toronto Maple Leafs 2-4
New York Rangers - New York Islanders 4-2
Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning 4-2
Florida Panthers - Boston Bruins 3-4
Ottawa Senators - Nashville Predators 5-6
Calgary Flames - Anaheim Mighty Ducks 1-4
Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets 2-0