Vágólapra másolva!
A nőknél a francia Laure Manaudou, a férfiaknál az olasz Filippo Magnini lett Európa legjobb úszója 2007-ben a kontinentális szövetség (LEN) döntése alapján. Kásás Tamás harmadikként végzett a pólósok sorrendjében.

Az 51 országot tömörítő LEN és hivatalos magazinja által megejtett szakértői szavazás végeredménye szerint az erősebb nem képviselői közül Magnini nyert, aki a klasszikus távon, 100 m gyorson idén világbajnok lett, s a váltóban vb-ezüsthöz segítette hazája négyesét.

A hölgyek mezőnyében Manaudout találták a legjobbnak, aki a világbajnokságon 200 és 400 m gyorson is diadalmaskodott, előbbin ráadásul világcsúccsal, amellett második lett 800 m gyorson és 100 m háton, a 4x100-as gyorsváltóval pedig bronzérmes.

Forrás: EPA

A vízilabdázóknál horvát győztest avattak Miho Boskovic személyében, aki a vb-döntőben a magyarokat felülmúló válogatott legjobbja volt, az Euroliga négyes döntője, a Final Four végén pedig klubcsapata, az első helyen zárt Jug Dubrovnik pólósaként a torna MVP-jének, vagyis legértékesebb játékosának választották meg.

Magyar részsiker: Kásás Tamást - Boskovic és a spanyol Guillermo Molina mögött - a harmadik legjobbnak látták az ítészek. A hölgyvízilabdázóknál a spanyol Blanca Gil Sorli, a melbourne-i vb gólkirálynője lett a befutó a LEN-nél.

A mű- és toronyugróknál két orosz végzett az élen: a férfiaknál Gleb Galperin, aki Európából egyedüliként tudta megtörni a kínai dominanciát a 10 m vb-aranyának kiérdemlésével, a női győztes pedig a műugrásban vb-dobogós Julija Pahalina lett.

Szinkronúszásban a spanyol Gemma Mengualt látták a legjobbnak, aki ugyan aranyat nem szerzett, viszont egyedüliként a mezőnyben a műfaj mindhárom számában - egyéniben, párosban és csapatban is - érmes tudott lenni a világbajnokságon, összesen négy ezüstöt és két bronzot gyűjtve.

A vízi maratonistáknál az 5 kilométeren aranyérmes, 10 km-en pedig vb-második német Thomas Lurz, a nőknél a kétszeres világbajnok orosz Larisza Ilcsenko érdemelte ki a 2007 legjobbja címet.