Vágólapra másolva!
Első mérkőzését játszotta új otthonában, a Prudential Centerben a New Jersey az NHL legutóbbi játéknapján, de a vendég Ottawa nem volt tekintettel az ünnepi hangulatra, és 4-1-re legyőzte az Ördögöket. A Szenátorok félelmetes formában vannak, elmúlt tíz meccsükből kilencet nyertek, és a Devils új arénájában is ők szerezték az első gólt, Andrej Mészáros révén a második harmad elején. Brian Gionta kilenc perc múlva még egyenlített, de a harmadik húsz percben Shean Donovan visszavette a vezetést a vendégeknek, és ezzel el is dőlt a két pont sorsa.

A Carolina is vendégként gálázott, a Hurricanes 8-1-re legázolta az Islanderst, Rod Brind'Amour pályafutása harmadik mesterhármasát jegyezte, Ray Whitney és Justin Williams egyaránt duplázott, és hogy mennyire nagy formában voltak a raleigh-i csatárok, azt jól mutatja, hogy az első tizenhárom lövésből hat gólt szerzett a csapat. Rick DiPietro, a New York-iak kapusa nem örült ennyire a jó lövőformának, a második harmad közepén le is cserélte őt edzője.

Hiába támadt fel a Pittsburgh háromgólós hátrányból a Montreal ellen, a Canadiens maratoni büntetőpárbajban végül csak behúzta a meccset. Andrej Markov, a kanadai együttes orosz hátvédje a nyolcadik párban volt eredményes, előtte mindenki hibázott.

Mike Modano, a Dallas 37 éves klasszisa első többpontos meccsét játszotta ebben az idéyben, és a Phoenix ellen elért gól, valamint gólpassz azt jelenti, hogy két pontra megközelítette a liga amerikai pontkirályát, Phil Housleyt, aki 1232-vel zárta pályafutását.

eredmények:
Boston Bruins - Philadelphia Flyers 1-2
Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 2-1
New Jersey Devils - Ottawa Senators 1-4
New York Rangers - Toronto Maple Leafs 1-4
New York Islanders - Carolina Hurricanes 3-8
Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens 3-4 - szétlövés után
Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 3-4 - hosszabbítás után
Nashville Predators - Florida Panthers 4-3
Chicago Blackhawks -Atlanta Thrashers 2-3
St. Louis Blues - Washington Capitals 4-3
Phoenix Coyotes - Dallas Stars 3-5
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 4-1