Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-bajnokság keddi játéknapján az ob I legutóbbi idényének negyedik és harmadik helyezettje közötti rangadót a házigazda Szeged nyerte két góllal az Eger ellen.

Eredmény:
Szeged-Beton VE - Brendon-UPC-ZF-Eger 10-8 (3-4, 1-0, 4-1, 2-3)
a legeredményesebb lövők:
Balatoni 5, illetve Biros 3

Túl a mindenkori presztízsen a - nem mellesleg a LEN-kupában, tehát nemzetközi vizeken is egyformán érdekelt - vidéki pólófellegvárak csatájának az is a tétje volt, hogy melyikük őrzi meg tökéletes mérlegét, mivel az élvonal 2007/08-es bajnoki szezonjának eddigi öt fordulójában mind a Tisza-partiak, mind a legutóbb bronzérmes hevesiek kivétel nélkül valamennyi fellépésükön diadalmaskodtak. Szegeden ezúttal a vendégegyüttes nyerőszériája szakadt meg.

A városi uszodában hatszáz néző, gyakorlatilag teltház előtt estek egymásnak a nyári átigazolásokkal jelentősen megerősödött csapatok, amelyek a mostani bajnokságban a címvédő Vasas és az "állandó elsőből" legutóbb ezüstérmessé lett Honvéd dolgát is alaposan megnehezíthetik. Az Eger ezt részben már meg is tette, hiszen október elején hazai medencében 9-8-ra verte a Kőér utcaiakat, a Vasassal a következő fordulóban vívandó ütközete előtt azonban kedden kikapott a csongrádi fővárosban.

Ehhez persze az is kellett, hogy az új idényre a hazaiakhoz igazoljon az olimpiai bajnok Varga Tamás, továbbá a korábbi ob I-es gólkirály Weszelovszky László és a szerb válogatott Milos Korolija is, ám a legjobb teljesítményt nem ők, hanem az 5 gólig jutó balkezes Balatoni Máté nyújtotta, főleg neki köszönhetően húztak el a vendéglátók a zárónegyedre 8-5-re.

Az egriek - akiknél a kétszeres ötkarikás aranyérmesek, Biros Péter és a kapus Szécsi Zoltán mellett igazán fajsúlyos újoncnak számít a világbajnok Varga II. Zsolt, a szegedivé lett Varga Tamás öccse és a kanadai válogatott Aaron Feltham is - mindent megpróbáltak, a rengeteg kiállítással, sérülésekkel tarkított összecsapást azonban jobb hajrájukkal sem tudták a maguk javára fordítani.

További eredmények:
Szolnoki Főiskola VSC - OSC-Opus-Via 9-9
BVSC - FTC-Aprilia 5-9
Fehérvár-Póló SE - Pendola-Szentes-Elektroglob 6-8