Vágólapra másolva!
Kilencedik alkalommal csaptak össze az NHL két ifjú sztárjának, Alekszander Ovecskinnek és Sidney Crosbynak csapatai, és a kanadai klasszis nyolcadszor ünnepelhetett, miután a Pittsburgh 2-1-re nyert Washingtonban. Ovecskin a szezonban először nem szerzett pontot, és a Pingvinek ellen mostanság nem nagyon megy az orosz csatárnak, aki a legutóbbi négy meccsből már harmadszor nem tudott érdemben hozzászólni az eredmény alakulásához. Crosby viszont szerepet vállalt a győztes gólnál, Ryan Whitney találatánál ő volt az egyik előkészítő.

Három kapus is hibátlanul zárta a játéknapot, a Boston-Rangers találkozón például mind Manny Fernandez, mind Henrik Lundqvist legyőzhetetlen volt a csatárok számára a rendes játékidőben, aztán a hosszabbításban is, de a szétlövésben Phil Kessel a léc alá emelt, így a Bocsok 2004 márciusa óta először verték meg a New York-iakat.

Jevgenyij Nabokov, a San Jose hálóőre 22 védést mutatott be a Nashville ellen, amivel pályafutása során 35-ödször zárt kapott gól nélkül egy NHL-találkozót. A Cápáknál a veterán Jeremy Roenick 498. gólját ütötte a ligában, így mindössze két találatra van ahhoz, hogy harmadik amerikaiként elérje az 500-as mérföldkövet.

eredmények:
Boston Bruins - New York Rangers 1-0, szétlövéssel
New York Islanders - New Jersey Devils 4-3, hosszabbítás után
Ottawa Senators - Florida Panthers 4-1
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 4-2
Toronto Maple Leafs - Chicago Blackhawks 4-6
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 1-2
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 3-2, hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning - Atlanta Thrashers 6-2
Dallas Stars - Anaheim Ducks 3-1
St. Louis Blues - Minnesota Wild 1-3
Phoenix Coyotes - Detroit Red Wings 2-5
Calgary Flames - Edmonton Oilers 4-1
San Jose Sharks - Nashville Predators 3-0