Vágólapra másolva!
Hazai győzelemmel zárult a férfivízilabda ob I vasárnapi rangadója az Eger és a Honvéd között: a legutóbbi bajnoki bronzérmes hevesiek 9-8-ra nyertek a 2006/07-es idényben másodikként végzett fővárosi elitcsapattal szemben.

Eredmény:
Brendon-UPC-ZF-Eger - Domino-Honvéd 9-8 (2-3, 3-2, 2-2, 2-1)
gól:
Kiss Cs. 2, Varga II. Zs., Kis G., Matajsz, Feltham, Császár, Biros, Nyéki 1-1, illetve Kiss G., Vindisch 2-2, Hárai, Fodor, Székely, Szivós 1-1

Az olimpiai bajnokokkal teletűzdelt együttesek összecsapását az egri Bitskey uszoda jó másfél ezres nézőserege előtt a Honvéd kezdte jobban: a Kőér utcai gárda 2-0-ra elhúzott, 2-2 után pedig megint átvette a vezetést.

A második negyedben a harmadik emberelőnyös helyzetéből harmadszor eredményes Eger egyenlített (3-3), majd a kanadai légiós Aaron Feltham bombája nyomán először volt az előny a vendéglátóknál (4-3). A mérkőzés félidejére azonban egál lett az állás, mivel kétszer is pontos válasz érkezett az egri pólós csillagok góljaira (4-4, 5-5).

A folytatásban az egyik új szerzemény, Vindisch Ferenc távoli remek átlövésből másodszor vette be a kétszeres olimpiai aranyérmes Szécsi Zoltán kapuját (5-6), majd a különös fogócska jegyében 6-6 után megint a Honvéd húzott el egy góllal, miután a 2000-es olimpiai bajnok Székely Bulcsú parádés piruettet lezárva kilőtte a "hosszút", vagyis a jobb felső sarkot. A hazaiakban a másodjára is "hálóérzékeny" balkezes Európa-bajnok, Kiss Csaba tartotta ekkor a lelket (7-7).

A befejező negyed sikertelen kísérletek jegyében lefutó első percei után a vadonatúj egri igazolás, a kétszeres ötkarikás aranyérmes, és volt klubcsapata ellen életében először játszó Biros Péter büntetőből biztosan pattintott a jobb felső sarokba (8-7). A mind izgalmasabbá váló hajrában Szivós Márton egyenlített, Nyéki Balázsnak azonban - kettős fórnál - nem remegett meg a keze (9-8). Kevesebb, mint egy perccel a dudaszó előtt emberelőnyt hibázott a Honvéd, így a bajnoki alapszakasz első rangadójának győztese az Eger lett.