Vágólapra másolva!
A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) versenybírósága kizárta az Alba Volánt az ob I-ből, mert a címvédő székesfehérvári csapat ebben a szezonban harmadik alkalommal nem jelent meg előírt létszámban bajnoki mérkőzésen. Erről Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára tájékoztatta az MTI-t.

Az Alba csütörtökön, pénteken és vasárnap nem tudott 15 játékost kiállítani a HC Csíkszereda elleni idegenbeli összecsapásokra.

A diszkvalifikált klub az MJSZ elnökségénél fellebbezhet az ítélet ellen. A székesfehérváriak annak "estek áldozatául", hogy legjobbjaik közben az osztrák bajnokságban szerepelnek.

"Nagyon sajnálom, hogy a csapat irigyei így döntöttek. Aki valamit akar tenni a magyar hokiért, megpróbálják elvágni a torkát. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy nem fellebbezünk, csak az osztrák bajnokságban folytatjuk, és ha annak vége, akkor játékosaink nem szerepelnek a válogatottban sem. Bízom benne, hogy az elnökség józan lesz, és akár fellebbezés nélkül is felülvizsgálja a kizárásunkat" - nyilatkozta feldúltan id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató, miután az Alba Volán vasárnap este 5-3-ra kikapott a vendég Graz 99erstől.

Az Alba esetleges fellebbezésétől függetlenül az MJSZ vezetősége hétfőn 16 órakor ülésezik.