Vágólapra másolva!
A magyar férfikosárlabda-válogatott Dánia után Svédországot is legyőzte a spanyolországi Menorcán zajló osztályozó tornán, így a folytatásban is az európai élvonal tagja marad.

eredmény:
Magyarország - Svédország 75-64 (24-17, 10-12, 15-19, 26-16)
a legjobb magyar dobók:
Németh 16/6, Kámán 13/9, Simon 11/3, Báder 10

Mivel szerdán, illetve csütörtökön mindkét csapat megverte Dániát, igazi ki-ki meccs következett, melynek győztese marad az európai élvonalban, míg a vesztes a dánokkal együtt a B osztályban folytatja.

A tét éreztette is a hatását, ugyanis az első három percben mindössze 5 pont született. A svédek ocsúdtak hamarabb, a magyar válogatott csak a 6. percben vette át a vezetést: 6-10 után a rivális 2 pontjára - főként Németh és Simon jóvoltából - 15-tel válaszolt Stojan Ivkovic együttese.

A második negyedben már 10 pont fölé kúszott a különbség, ám egy rövidzárlat következtében kisvártatva mégis a Kjellborn vezette skandinávoknál volt az előny (28-29). Két magyar triplával a félidőben 34-29 volt az állás.

Fordulás után ismét szorossá vált a találkozó, mivel az ellenfél Ringström találataival megint visszakapaszkodott (41-41). Bár a vezéregyéniséggé előlépő Németh mellé Bencze is felnőtt, 30 perc elteltével minimális volt az előny "ide" (49-48).

Az utolsó játékrészben Wittmann kipontozódása ellenére lendületbe jött az Ivkovic-alakulat, Kámán fontos triplákat dobott, míg a svédek 7 perc alatt csupán 9 pontot hoztak össze. A vártnál küzdelmesebb mérkőzésen megszerzett siker egyben azt jelenti, hogy a hétfőn kezdődő, spanyolországi Eb-ről lemaradt magyar válogatottnak legalább az A osztályban maradást sikerült kivívnia.

Az osztályozó végeredménye:
1. MAGYARORSZÁG 4 pont
2. Svédország 3
3. Dánia 2