Vágólapra másolva!
Csütörtökön megállapodott egymással a Tököl KSK és a Bp. Spartacus SC nőikézilabda-csapata, amelynek értelmében a két szakosztály 2007. augusztusa és 2009. júniusa között együttműködésre lép egymással. A megállapodás szerint a felnőtt és az ifjúsági csapat az NB I/B Keleti csoportjában indul Tököl-Spartacus néven.

Hosszú évek vegetációja után kiesett az élvonalból a Bp. Spartacus SC nőikézilabda-csapata, amely az utóbbi években többször is úgy menekült meg a szégyentől, hogy a másodosztály feljutója nem vállalta az élvonalbeli szereplést.

Idén már ez a mentőöv sem maradt a Szpari számára, amely a hírek szerint több klubbal is kereste a kapcsolatot az esetleges fuzionálás miatt, végül a Tököl KSK "személyében" meg is találta.

Csütörtökön ugyanis együttműködési szerződést írt alá egymással Hoffmann Pál, a Tököl elnöke és Pazár Sándor, a Spartacus ügyvezető elnöke. Ennek értelmében a két szakosztály 2007. augusztusa és 2009. júniusa között közösen dolgozik, a 2007-2008-as bajnokságban pedig az NB I/B Keleti csoportjában Tököl-Spartacus néven indul.

A mérkőzések a tököli sportcsarnokban kerülnek lebonyolításra, akadályoztatás esetén a Kőér utcai csarnok áll a játékosok rendelkezésére. Az edzések minden nap egyrészről Tökölön, másrészről Budapesten lesznek megtartva. A felnőtt csapat edzője Kerékgyártó Zsolt, az ifjúsági csapaté Viglási Zsuzsa lett.

Ezzel egy időben új szakosztályelnökség alakult, mely 7 főből áll: négy főt a Tököl, három főt a Spartacus csapata delegál.