Vágólapra másolva!
A CAI Zaragoza hivatalos honlapja szerint a spanyol férfikosárlabda-csapat hároméves szerződést kötött Kinter Györggyel. A 19 éves, 213 centis, 102 kilós kosaras korábban a Sopron, illetve a Körmend csapatának igazolt játékosa volt, a 2006-2007-es szezonban összesen hat meccsen lépett pályára a vasi együttesben.

"Hihetetlen lehetőség ez számomra, amellyel megpróbálok élni" - nyilatkozta a magyar játékos a basketzaragoza.net oldalon.

A Vas Népének aztán bővebben taglalta szerződésének történetét: "A spanyolok tavaly az U18-as válogatott Európa-bajnoki selejtezőjén figyeltek fel rám. Tárgyalgattunk, ismerkedtünk egymással, de szezon közben nem akartam váltani, így igazoltak a helyemre egy brazil srácot. Aztán decemberben ismét megkerestek, és abban maradtunk, hogy a szezon végén elmegyek próbajátékra. Így is történt, júniusban három hétig teszteltek, elnyertem a tetszésüket, ezért szerződést is kínáltak. Az első csapattal edzek, de egy évig a spanyol negyedik vonalban szereplő UGT együttesében meccselek" - mondta Kinter, akire magasbedobóként számítana új csapata.

"Hároméves szerződést kötöttünk a magyar játékossal, s reméljük, sikerül belőle kihozni azt a tehetséget, amely benne rejlik. Reméljük, a munka meghozza majd gyümölcsét" - fejezte ki reményét Alberto Angulo, a másodosztályban bronzérmet szerző CAI Zaragoza technikai vezetője.