Vágólapra másolva!
Hét sikeres esztendő után távozott az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának kispadjáról Zdravko Zovko, aki nemcsak csapatot, de "nemet is váltott": nyár óta ugyanis a horvát Podravka női együttesét irányítja. Az [origo] a győri Szabella-kupán kapta mikrofonvégre a szakembert.

"A fiúk után a lányokkal nehezebb" - osztotta meg az [origo]-val legfontosabb tapasztalatát Zdravko Zovko, a Podravka Koprivnica szakvezetője.

A tréner, aki 1984-ben a jugoszláv válogatott játékosaként, 1996-ban pedig a horvát nemzeti együttes egyik edzőjeként olimpiai bajnokságot nyert úgy véli, komoly meccseken kell edződni. "Nagyon fiatal a csapat, sok nehéz meccseket kell játszani, mert ez segít felkészülni a bajnokságra és a Bajnokok Ligájára."


Az elvárásnak meg kell felelni, otthon csak a bajnoki aranyérem és a kupasiker az elfogadható eredmény. "A BL-ben nagyon nehéz lesz, hiszen a világ legjobb csapata, a dán Slagelse mellett a Győr és a spanyol Ribarroja is kemény ellenfél."

"A veszprémi korszaknak vége, új csapatom van, arra kell koncentrálnom" - mondta zárszóként, de hozzátette, tartja a kapcsolatot Csoknyai Istvánnal, sőt utódjával, Mocsai Lajossal is.