Vágólapra másolva!
Elődöntőbe jutott a magyar férfivízilabda-válogatott a bangkoki Universiadén. A csapat szerdán 11-6-ra nyert Japán ellen, a döntőbe jutásért az olaszokkal találkozik.

A nőipárbajtőr-válogatott a 16 között 41-40-ra verte a Koreai Köztársaság együttesét, majd a negyeddöntőben 45-42-re kikapott Ukrajnától.

A cselgáncsosok közül a 73 kg-os Joó István és a 66 kg-os Taraba Sándor első mérkőzésén vereséget szenvedett, és helyezetlenül zárt.

Az Universiade szervezői szerint korábbi bejelentésükkel ellentétben egyetlen sportoló sem akadt fenn a doppingellenőrzéseken. Kedden Lawrence Rink, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) orvosi bizottságának elnöke nyilatkozott úgy, hogy több pozitív eset is volt már a játékokon, igaz, konkrétumokkal nem szolgált.

"Örömmel jelenthetem be, hogy az eddig lezárt 276 vizsgálat mindegyike negatív eredményt hozott" - mondta már szerdai sajtótájékoztatóján Rink, aki félreértésnek nevezte keddi nyilatkozatát.

A szombaton záruló Universiadén összesen 650 vér- és vizeletvizsgálatot végeznek el az ellenőrök, ami lényegesen több a két évvel korábbinál, ugyanis Izmirben csak 400 tesztre került sor.