Vágólapra másolva!
A berlini férfi vízilabda Világliga szuperdöntőjében a szerb válogatott diadalmaskodott, amely a vasárnapi aranymérkőzésen 9-6-ra nyert a magyar csapattal szemben.

az 1. helyért:
Szerbia - Magyarország 9-6 (2-2, 4-1, 2-1, 1-2)
a magyar góldobók:
Kiss G. 2, Biros, Varga Dániel, Molnár, Benedek 1-1

Sorrendben harmadszor lettek Világliga-elsők a szerbek, akik a magyarok ellen gyakorlatilag a második negyedben nyerték meg a mérkőzést, amikor is 3-3 után elhúztak 6-3-ra.

Mivel Kemény Dénes csapata ekkor minden helyzetét és emberelőnyét kihasználatlanul hagyta, nem volt reális esélye a fordításra. Pontosabban 4-8-ról 6-8-ra még visszakapaszkodtak Benedek Tiborék, s a 7-8-ra is kínálkozott lehetőség, ehelyett azonban a szerbek lőtték be kilencedik góljukat, s verték meg újabb világverseny döntőjében a magyar válogatottat.

"A mérkőzés közepén, a második negyed közepétől a harmadik negyed végéig egy olyan alagútba mentünk be saját magunktól, hogy ez a végeredményt is eldöntötte. Küzdöttek a játékosok, de túl sok volt a bizonytalanság, ami azért furcsa, mert nagy önbizalommal és jól kezdtünk, és utána indultunk el ezen a bizonyos úton" - mondta Kemény Dénes közvetlenül a döntő után.

"Nem játszottunk jól, a sok kihagyott helyzet után pedig megindult a kapkodás. A szerbek felkészültek belőlünk, de igazából az emberelőnyeink kihasználásán, a rossz lövéseinken múlott a vereség" - mondta Benedek Tibor csapatkapitány.

Az eredményhirdetéskor díjat vehetett át a torna legjobb kapusa, a német Alexander Tchigir (Németország), a legjobb góllövő, a szerb Aleksandar Sapic, valamint a legjobb játékos, a szintén szerb Vanja Udovicic.

A torna All Star-csapatába Benedek Tibort és Kiss Gergelyt is beválasztották.

Az All Star-csapat: Alexander Tchigir (Németország), Filip Filipovic (Szerbia), KISS GERGELY, Marc Politze (Németország), BENEDEK TIBOR, Vanja Udovicic (Szerbia).

a 3. helyért:
Ausztrália - Németország 7-6 (1-1, 3-1, 3-1, 0-3)
Ausztrália már 7-3-ra vezetett, onnan zárkóztak fel a vendéglátók, akik az utolsó másodpercekben akár egyenlíthettek volna.

az 5. helyért:
Egyesült Államok - Románia 9-6 (6-1, 1-1, 1-1, 1-3)

a 7. helyért:
Kanada - Kína 12-11 (3-0, 2-1, 1-3, 1-3) - ötméteresekkel