Vágólapra másolva!
Csütörtökön artroszkópos beavatkozást hajtottak végre Tápai Szabina térdén. A Cornexi-Alcoa nőikézilabda-csapatának irányítóját már hetek óta térdfájdalmak hátráltatták az edzésmunkában, és miután a gyógyszeres kezelés nem hozta meg a várt eredményt, végül elkerülhetetlenné vált a műtét. Szabina az orvosi szakvélemény szerint mintegy négy hét múlva állhat újra csapata rendelkezésére.

"Három héttel ezelőtt jelentkezett fájdalom a jobb térdemben, amelyet elsősorban gyógyszeresen próbáltunk kezelni, de az sajnos nem segített. Az alapozás alatt egyre jobban hátráltatott, így elkerülhetetlenné vált, hogy az orvosok belülről, artroszkóppal is megnézzék, mi lehet a probléma. Csütörtökön műtöttek Fehérváron, de előreláthatóan, ha minden rendben lesz, már haza is engednek.

Mivel félek a gerincbe adott érzéstelenítéstől, inkább az altatást kértem a közel háromnegyedórás beavatkozásra, ami szerencsére jól sikerült. Megállapították, hogy a térdben a porc túlságosan puha, és ez okozza a folyamatos fájdalmat. Kitisztították a területet, ami már most javulást eredményezett, de kapok még egy injekciókúrát is, amely a porc megerősítését fogja elősegíteni.

Nagyon bánt, hogy a tavalyi felkészüléshez hasonlóan - megint sérülés miatt - ki kell hagynom egy jelentős időszakot, de mindent megteszek annak érdekében, hogy minél hamarabb a legjobb formámba kerüljek, és minden tudásommal a csapatom segítségére lehessek."

Forrás: Presstige Média