Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) gyorssegélyével készül Tatán az Európa-bajnoki pótselejtezőre a nőikosárlabda-válogatott. A csapat négy edzőmérkőzés után augusztus 29-én kezdi meg a menetelést, az Eb-re való kijutásért Bulgária és Izrael lesz az ellenfél.

"A MOB töretlenül bízik a pekingi részvételünkben, ezért támogatta meg a csapatot 3,5 millió forinttal, amely az eredmények függvényében még tovább emelkedhet" - mondta az ötkarikás edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón Berényi János, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke. A sportág első embere arra is kitért, hogy a női együttes eddig mindössze egyszer, 1980-ban, Moszkvában szerepelt olimpián.

Bencze Tamás szövetségi kapitány az összetartás második hete után fogalmazta meg tapasztalatait: "Az első hetet Sárváron töltöttük nyolc emberrel, mivel az U21-esek a világbajnokságon jártak, Iványi Dalma és Béres Tímea később csatlakozott, a Bostonban másoddiplomázó Cserny Rékára pedig csak szeptemberben számíthatok. A tervek szerint haladunk, elsősorban az agresszív védekezést és a gyors indításokkal operáló támadásokat sulykoljuk a lányokba segítőmmel, Székely Norberttel. A jelenlegi keretet a jövő héten szűkítem 12 fősre."

Fűrész Diána, a válogatott irányítója is pozitívan számolt be a felkészülés eddigi szakaszáról: "A bajnokság után sikerült kipihennünk magunkat, az első hét a kevés játékos miatt fárasztó volt, viszont a családias hangulat jót tett mindenkinek. A légkör itt Tatán is remek, és a keretszűkítés után várhatóan még jobban összekovácsolódik a csapat."

Szetey András csapatvezető hozzátette, hogy a hazai pótselejtezők helyszíne Győr, illetve Zalaegerszeg lesz, és Rudi Zoltán MTV-elnök elnökségi tagságának köszönhetően az M1 képernyőjén is követhetők majd a mérkőzések.

A női válogatott programja:
augusztus 15.:
Magyarország - Szlovákia zártkapus edzőmérkőzés

augusztus 17-20.:
nemzetközi torna (Győr), az ellenfél Szlovákia és Törökország lesz

augusztus 20.:
Magyarország - Törökország, Szombathely

Európa-bajnoki pótselejtezők:
augusztus 29.: Bulgária - Magyarország
szeptember 1.: Magyarország - Izrael, Győr
szeptember 8.: Magyarország - Bulgária, Zalaegerszeg
szeptember 12.: Izrael - Magyarország