Vágólapra másolva!
Ha Stojan Ivkovic szövetségi kapitány is úgy akarja, augusztus 15-én hazai környezetben köszönhet el a férfiválogatottól Sitku Ernő, Nyíregyháza 35 esztendős kosarasa.

Mivel a tapasztalt center korábban 11 évig oszlopos tagja volt a nemzeti együttesnek, szép gesztus lenne, ha odahaza búcsúztatnák el. Márpedig augusztus 15-én a Bujtosi-csarnokban szerepelnek Magyarország legjobbjai Európa-bajnoki pótselejtezőn a bosnyákok ellen.

"Beszélnem kell Stojan Ivkoviccsal, ám bízom benne, részéről sem lesz akadálya, hogy Ernő néhány másodpercre pályára lépjen" - nyilatkozta Makrai László ötletgazda, a nyírségiek ügyvezetője a kosarinfo.com szaklapnak.

Forrás: EPA

Sitku 135 alkalommal szerepelt a piros-fehér-zöld gárdában, és részese volt az utóbbi évtized legnagyobb sikerének, az 1999-es Európa-bajnoki szereplésnek.

"Nagyon szép emlék a franciaországi torna, az oda vezető út pedig még szebb" - mondta a klasszis. "Olykor-olykor hiányzik a válogatott, ugyanakkor két gyerek mellett már nem lenne könnyű összeegyeztetni a nyári felkészülést. Természetesen nem az én ötletem volt a búcsúmérkőzés, de örülök neki, és remélem, jól sikerül, a fiúk pedig legyőzik a bosnyák csapatot."