Vágólapra másolva!
Szoros első két negyed után, egyre jobb játékot nyújtva öt góllal győzte le Horvátországot a magyar férfivízilabda-válogatott a spanyolországi Portugaletében, a Világliga-selejtező utolsó előtti napján.

Eredmény:
Magyarország - Horvátország 14-9 (4-3, 0-1, 5-2, 5-3) góldobók: Benedek 6, Kiss Gergely, Kiss Csaba, Molnár 2-2, Varga Dénes, Hosnyánszky 1-1, illetve Markovics 3, Buljubasics és Boskovic 2-2, Antonijevics, Loncar 1-1

Az első gólt a horvátok szerezték, de Benedekék fordítottak. A világbajnok 3-2-nél vezetett utoljára, de a játék a félidőig nagyon szoros volt, ezt a 4-4-es nagyszüneti állás is jelzi. Térfélcsere után a magyar csapat fokozatosan elhúzott, a horvátoknak már csak felvillanásaik voltak.

Végül magabiztosan igazolta a papírformát a Kemény-legénység a szombati meccsen 9 világbajnokot nélkülöző horvát válogatott ellen. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a magyar csapatban Szécsi Zoltán, Kiss Gergely, valamint Benedek Tibor, aki hat gólt lőtt, és - saját bevallása szerint - életében először talált a kapuba félpályáról.

A 16-os keretből ezen a napon Madaras, Gór-Nagy és Baksa pihent. "Reggeli meccs volt, és elég lassan keltünk. Viszont amikor felébredtünk, már kihasználtuk a helyzeteket, bár elöl-hátul voltak elkerülhető hibák. Most gyengébben ment, mint tegnap, de nem játszhat a csapat mindig úgy, mint amikor egy erős ellenfelet 11 góllal ver meg" - nyilatkozta Kemény Dénes szövetségi kapitány.

A válogatott utolsó mérkőzése vasárnap 11 órakor kezdődik, az ellenfél a portugaletei tornán még veretlen Oroszország lesz.

A nap második mérkőzésének eredménye:
Románia - Spanyolország 9-3 (3-0, 2-1, 1-0, 3-2)

A budapesti és a portugaletei összesített állás a Világliga-csoportban:
1. MAGYARORSZÁG 21 pont, (már bejutott a berlini nyolcas szuperdöntőbe)
2. Románia 12
3. Horvátország 9
4. Oroszország 6
Spanyolország 6
(Románia az utolsó fordulóban szabadnapos)