Vágólapra másolva!
Második mérkőzését is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világliga európai 2. csoportjának második selejtezőkörében, a spanyolországi Portugaletében, s mivel az első, budapesti tornán is mindannyiszor győzött, csoportelsőként bejutott a sorozat berlini Szuperdöntőjébe.

Eredmény:
Magyarország - Románia 17-6 (7-1, 3-3, 4-1, 3-1)
a magyar gólszerzők:
Hosnyánszky 3, Madaras 3, Kiss Cs. 3, Kiss G. 2, Varga Dénes 2, Biros 2 Varga Dániel, Molnár T.

Kemény Dénes alakulata gyakorlatilag az első negyedben eldöntötte a mérkőzést, esélyt sem hagyott ellenfelének. A mérkőzésen Benedek Tibort, Fodor Rajmundot és Szécsi Zoltánt pihentette a szövetségi kapitány. A románok csütörtökön két góllal legyőzték a világbajnoki aranyérmes horvát válogatottat.

"Feljavultunk a helyzetkihasználásban, ugyanakkor a védekezésünk megbízható maradt. Úgy gondolom, hogy ez a meccs is, mint a többi, sok olyan tapasztalatot nyújt nekem, amit hasznosítani tudok majd az olimpiai felkészülés és a pekingi szereplés szemszögéből. Megyünk tovább" - nyilatkozta Kemény Dénes szövetségi kapitány.

A nap másik mérkőzésén meglepetés született: Oroszország -Horvátország 14-8 (4-3, 4-3, 1-1, 5-1)

A magyarok 18 ponttal állnak az élen, és már nem is kerülnek el onnan. A horvátoknak és a románoknak 9-9, a spanyoloknak és az oroszoknak 6-6 pontjuk van. A Vl Szuperdöntőjét augusztus 7. és 12. között rendezik a német fővárosban. A nyolcas fináléban ebből a csoportból két válogatott szerepelhet majd. A magyarok szombaton 11 órakor a horvátokkal játszanak.