Vágólapra másolva!
A Világliga európai 2. csoportjában a második selejtezőkör mérkőzéseit játssza szerdától vasárnapig a magyar férfi vízilabda-válogatott.

A spanyolországi Portugaletében ugyanaz az öt csapat vív körmeccseket, amely két hete a Margitszigeten: Kemény Dénes legénysége mellett a horvát, a spanyol, a román és az orosz válogatott. A Budapesten szerzett pontokhoz hozzáadódnak a második tornán gyűjtöttek, s az így kialakult sorrend szerinti első két helyezett folytathatja majd szereplését a berlini úgynevezett Szuperdöntőben, amelyben a házigazda német együttes és a kvalifikáció hét legjobbja ütközik meg augusztus 7. és 12. között.

"Portugaletében folytatjuk a tapasztalatszerzést, miközben negyedről negyedre szeretnénk jól is játszani" - mondta az elutazás előtt Kemény Dénes szövetségi kapitány. "Mivel 16 játékost viszek, mérkőzésenként hárman kimaradnak. Így a tapasztalatszerzés nemcsak az ellenfelekkel vagy a taktikai játékelemekkel kapcsolatban feladatom, hanem a játékosokat illetően is. Remélem, sikerül minél több meccset nyernünk, mivel ez jó előjel lenne a berlini döntő előtt, ahol szeretnénk jól szerepelni. Azt viszont most is hangsúlyozom, hogy az elsődleges cél továbbra is az olimpiai felkészülés, az ehhez szükséges tapasztalatok megszerzése."

A magyar szövetségi kapitány 16 játékossal kelt útra Spanyolországba, a névsor: Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán - kapusok, Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Szivós Márton, Varga Dániel és Varga Dénes - mezőnyjátékosok

Forrás: MTI

A portugaletei Vl-program:
szerda: Oroszország-Románia 18.30; Spanyolország-Magyarország 20 ó
csütörtök: Spanyolország-Oroszország 18.30; Románia-Horvátország 20 ó
péntek: Románia-Magyarország 18.30; Oroszország-Horvátország 20 ó
szombat: Horvátország-Magyarország 11 ó; Spanyolország-Románia 12.30
vasárnap: Oroszország-Magyarország 11 ó; Spanyolország-Horvátország 12.30

A budapesti selejtezőkör végeredménye: 1. Magyarország 12 pont, 2. Horvátország 9, 3. Spanyolország 6, 4. Románia 3, 5. Oroszország 0

A Világligában nincs döntetlen, a győzelem három, a büntetőkkel kiharcolt siker két pontot ér, az ötméteresekkel veszítő csapatnak egy pont dukál, a vereségért nem jár pont.