Vágólapra másolva!
Hétfő óta készül a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata a következő idényre. Róth Kálmán vezetőedzőtől senki nem kapott plusz pihenőt, így jelen voltak az új játékosok (Pálinger Katalin, Tomori Zsuzsanna, Katarína Mravíkova), illetve az ifiből felkerült tehetségek is. Egyedül Oguntoye Viktória hiányzott, aki a szlovák válogatott kapuját védte az U17-es Európa-bajnokságon.

"Két éve kerültem Párkányból Győrbe, és hát hatalmas nagy ugrás volt, de nagyon meg vagyok elégedve. A győri csapat roppant erős, technikai szempontból rengeteget tanulhat az ember. Az új idényben Pálinger Katalin is Győrben véd majd, akit a világ legjobb kapusának tartok, tőle is sok dolgot elleshetek" - mesélte a nagyszülői ágon nigériai származású hálóőr a pozsonyi Új Szónak.

"Magyar válogatottként talán egyszerűbb volna a legmagasabb célokat elérni, gondolkoztam is a lehetőségen. Viszont két év lenne az állampolgárság megszerzése, addig nem lehetnék válogatott. És Szlovákiában valószínűleg több lehetőséget kapok, ezért egyelőre ez így megfelel" - válaszolta arra a kérdésre, hogy a behatárolt lehetőségek miatt nem gondolkodott-e még a magyar állampolgárság megszerzésén.

A kolozsvári Krónika információja szerint a Rulmentul Brasov csapata megkereste Simona Gogirlát, hogy a dél-koreai Vo Szun Hi, a portugál Julianna de Sousa, a német Christina Rohde, illetve Alexandra Iovanescu és Ana Maria Dragut mellett csatlakozzon a román bajnokság ezüstérmeséhez.

"Felvettük vele a kapcsolatot, ám részletekbe nem bocsátkoztunk. Mivel Gogirla már egy jó ideje nem jelentkezett, nem valószínű, hogy nálunk szeretne játszani" - nyilatkozta a lapnak Mariana Tirca vezetőedző. "Simona azt mondta, szívesen marad Győrben. Szerződése még egy évig köti az ETO-hoz, biztosan végigviszi" - jelentette ki a Krónikának Vanyus Attila, az ETO klubelnöke.

A győri csapat július 29-én, Kunszentmártonban megmérkőzik a Ferencvárossal, majd egyhetes erdélyi edzőtáborba utazik, amely során július 31-én, 19 órakor Székelyudvarhelyen a Rulmentul, augusztus 3-án, 18 órakor Csíkszeredán a Sepsiszentgyörgy ellen lép pályára.

Augusztus 10-11-én Győr lesz a színhelye egy négyes tornának, amelyen a ETO-n kívül a Ferencváros, a Hypo és a Podravka vesz részt. Augusztus 24-25-én a dunaújvárosi Kulcsár Anita-emléktorna következik, itt az A csoportba az FTC, a Podgorcia (montenegrói) és a Dunaferr, a B jelűbe az ETO, a Lada Togliatti (orosz) és a Cornexi-Alcoa kapott besorolást.

A klub idén is megrendezi hagyományos kerti partiját, amelyre augusztus 28-án kerül sor.