Vágólapra másolva!
Szinte minden csapat nagyon aktív a játékospiacon az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) holtidényében, s ennek eddig az idén a Keleti főcsoport döntőjéig menetelt Buffalo Sabres a nagy vesztese, hiszen két sztárja, Daniel Briere és Chris Drury is a távozás mellett döntött.

A legutóbbi szezonban 95 pontot (32 gól, 63 gólpassz) szerzett Briere 52 millió dollárért nyolc évre kötelezte el magát a Philadelphia Flyershez, míg 2006/2007-es alapszakaszban 69 pontig (37 gól, 32 gólpassz) jutott Drury a New York Rangers öt évre szóló, 35,25 millió dolláros ajánlatát fogadta el.

Szintén a Parkőrök játékosa lett a New Jersey kiválósága, Scott Gomez is aki hét évre írt alá. A Rangers ezzel két legyet ütött egy csapásra, mivel a két remek center leigazolásával megerősítette a támadósorát, és ha a szabadügynök státuszban lévő Michael Nylander is marad, akkor a következő szezonban a Stanley-kupa egyik nagy esélyese lenne a New York-i gárda.

Forrás: EPA

Egy kép a múltból: Gomez (jobb oldalt, hátul) még Devils-mezben a Rangers ellen

Kénytelen volt megválni egyik klasszisától a Detroit Red Wings, miután védője, Mathieu Schneider két évre a bajnok Anaheim Duckshoz igazolt. A detroitiak ugyanakkor nem tétlenkedtek sokáig és villámgyorsan szerződtették - öt évre 30 millió dollárért - Brian Rafalskit a New Jersey Devilstől.